כיכר השבת

לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

המתכון של הקישקע הזה עובר אצלנו מדור לדור. המתכון מכיל קילו קמח, כך שלרב המשפחות זה מספיק לכמה שבתות. היתרון בהכנת כמות גדולה היא חיסכון בעבודה. פעם בכמה שבתות הכינו את העיסה והקפיאו בשקיות כשהן לא מבושלות. כך תשלפו בכל שבוע שקית קישקע מוכנה לבישול וכל שיוותר לכם זה לזרוק אותו לסיר הטשולנט. 

| 17 | כיכר השבת |
קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!
(צילום: שאטרסטוק)

המצרכים

2 בצלים גדולים

2 כוס שמן מורתח

קילו קמח

כף שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

שן שום כתושה/ כפית שום כתוש

2 כפות אבקת מרק בצל

2 כפות פפריקה

3 כוס מים רותחים

הוראות הכנה

הרתיחו שמן, גרדו את הבצלים או קצצו אותם במעבד מזון, שפכו את השמן הרותח על הבצל, הוסיפו את שאר החומרים ועבדו לעיסה אחידה בעזרת כף. חלקו את העיסה לפי הכמות הנאכלת אצלכם בכל שבת. הכניסו כל חלק לשקית הקפאה וגבשו לצורת נקניק רחב. הכניסו לחמין את החלק שתאכלו בשבת זו ואת השאר הקפיאו. עד לשבוע הבא...

17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
12
מכניסים לסיר את הקישקע קפוא עם הניילון?
נועה
בלי ניילון אפשרי רק אם הצ'ולנט מבעבע אפשרי עם ניילון רק ניילון מרשרש
אהרן
11
הקישקע ללא ביצים?
אילנה
מי שם ביצים בקישקע??????????
בוחבטח
10
אני עושה ככה עם פחות קמח וביצה אחת
יהודיה

הצגת כל התגובות

9
לא צריך ניילונים, פשוט תכינו קציצות עגולות או ארוכות מהעיסה ותוסיפו לחמין. יאמי.
אני
8
מה זה שמן מורתח?
אני
7
תודה רבה גדולה למי שחשפה את המתכון, עשינו אותו והוא ממש נהדר . מפיצים אותו עכשיו לחברות. בכבוד !!!!
בשם החברות
6
אחרי אינספור מתכונים אני יכולה לומר שהקישקע הכי מוצלח הוא של גלאט עוף😂
יהודי
הכי כמו שלא אמא קישקע של מעדני הטלה
ביתיייה
5
רשום במתכון פפריקה. איזו - מתוקה או חריפה ???
רחל
4
הכנתי את התערובת לקישקע על פי המתכון - זה מאד קל ומהיר. אבל יוצאת תערובת נוזלית מדי - מאד רכה - נראה לי שכמות המים מוגזמת או שגויה.
רחל
3
טבעוני !!!! תודה!!! נוסעת להכין לכלתי הטבעונית
יהודית מלאך
מה אמרה הכלה?
נו?
2
אני מוסיף מעט קורנפלור, סולת, תבלין גריל, בצל חי, סילאן. ועדיף קמח כוסמין מלא! תנסו. ואגב, יש בחנויות של חד פעמי שקיות מיוחדות צרות וארוכות (אני קונה בבית ישראל ליד נחמה). תנסו.
מקצוען
1
קישקע ללא קישקע זאת סתם קציצת תפוח אדמה
בתיה בר
חמין