כיכר השבת

לכבוד שבת: חמין עם נקניקיות בשר וקישקע

מורן פינטו עם מתכון לחמין מעולה ופשוט להכנה. מה יש בסיר? אסאדו נימוח מרוב בישול, נקניקיות בשר, תפוחי אדמה, בטטה, גריסים וקישקע טעים שתוכלו להכין בעצמכם. לכבוד שבת קודש! (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
חמין עם נקניקיות בשר וקישקע
חמין עם נקניקיות בשר וקישקע (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4-5 כפות שמן
  • 3 בצלים לבנים, פרוסים דק
  • 2 ק"ג בשר מספר 8 או אסאדו - נתח שלם ולא חתוך
  • חבילת נקניקיות בשר בקר
  • 8 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 1 כוסות גריסי פנינה, שטופים במים היטב ומסוננים
  • 4 עצמות מח
  • קישקע <a href="https://www.kikar.co.il/384362.html">לחצו כאן למתכון</a>
  • בטטה שלמה, לא מקולפת ושטופה היטב
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות גדושות פפריקה, רצוי בשמן
  • 5 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול ועמוק (שיכול להכיל מעל 3 ליטר), מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים לסיר את נתח הבשר בשלמותו ומטגנים אותו מכל צד.

3. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים אותן במשך 3-4 דקות.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מפזרים אותן סביב לבשר ושופכים עליהן את הגריסים.

5. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וסילאן ומכסים את תכולת הסיר במים (כ-3 ליטר). מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה. אחרי שעה מתחילת הבישול, מוסיפים את עצמות המח לסיר.

6. לאחר שעברו שעתיים, מוסיפים לסיר את הקישקע והבטטה, מכסים ומבשלים חצי שעה נוספת, עד שתפוחי האדמה רכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
זה לא אמור חהיות על הפלטה/בתנור?
ללא שם
2
בסוף הבישול לא לשכוח להוריד את המים
מויישלה
1
זה לא חמין
יוסיי
חמין