כיכר השבת

לכבוד שבת

הגרסה היוונית לצ'ולנט: סטיפאדו בשר ובצל

תבשיל חורפי בטעם עמוק שממלא את הבית בניחוחות נוסטלגיים מהמטבח של סבתא. מתכון לסטיפאדו - תבשיל בשר ובצל שהוא בעצם הגרסה היוונית לצ'ולנט, מינוס הקטניות. כל הסיפור מסתכם ב-20 דקות עבודה והתוצאה הטעימה פשוט שווה הכל (מתכונים לשבת, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
סטיפאדו - תבשיל בשר ובצל יווני
סטיפאדו - תבשיל בשר ובצל יווני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר שמתאים לצלייה - צ'ך, צלי כתף, כתף.
  • 700 גרם בצלצלי פנינה או שאלוט
  • 4 בצלים סגולים גדולים (עדיפות שנייה: בצלים לבנים)
  • 10 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם רסק עגבניות
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 3-4 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנת סטיפאדו:

רגע לפני: תבשיל חורפי בטעם עמוק שממלא את הבית בניחוחות נוסטלגיים מהמטבח של סבתא. מתכון לסטיפאדו - תבשיל בשר ובצל שהוא בעצם הגרסה היוונית לצ'ולנט, מינוס הקטניות. כל הסיפור מסתכם ב-20 דקות עבודה והתוצאה הטעימה שווה הכל.

1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל שווה.

2. מקלפים את הבצלים הסגולים ופורסים כל בצל לרבעים.

3. מקלפים את כל הבצלצלים ומשאירים אותם בשלמותם.

4. בסיר כבד גדול, מחממים את השמן ומטגנים מחצית מכמות קוביות הבשר, מוציאים מהסיר, מוסיפים עוד קצת שמן ומטגנים את המחצית הנותרת, עד שהבשר כולו מקבל גוון שחום.

5. מחזירים לסיר את כל הבשר, יוצקים את כוס היין ומערבבים.

6. מוסיפים לסיר את רבעי הבצלים הסגולים, הבצלצלים המקולפים, שיני השום, רסק העגבניות, החומץ, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, מתבלים במלח גס ופלפל שחור, מערבבים היטב, ומביאים לרתיחה.

7. מנמיכים לאש הקטנה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 3 שעות, עד שהרוטב מסמיך.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
נשמע ונראה טעים אני אנסה להכין לפי המתכון. יישר כח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מאיר
2
ויתפרק מעודף בישול ולכן היתי הולך על תפוחי אדמה שלמים וקטנים או על ירקות קשים כמו קולרבי ואו לפת. אם מבשלים עם ירקות עדינים מידי אפשר להוסיף אותם רק באמצע הבישול אבל מניסיוני רוב הירקות מחזיקים מעמד אם הם שלמים או בחתיכות גדולות.
מוטק`ה
1
מה עושים אם הסטיפדו יצא חמוץ?
מרים
חמין