סביר להניח שחלקכם כלל לא מודעים לעובדה שמיקרוסופט מחזיקה בחנות אפליקציות, שנקראת "Windows Store", ומיועדת לשמש בעיקר את משתמשי ווינדוס פון, אך גם את משתמשי מערכת ההפעלה Windows 8.
זו כנראה אחת הסיבות המשמעותיות יותר לכישלונה המביך של ענקית התוכנה, בכל הנוגע למערכות ההפעלה שלה למכשירים ניידים. כמו גם לכישלונה היחסי במערכת ההפעלה Windows 8, שיועדה לשימוש נרחב באפליקציות, באותה צורה שאנו מכירים מהטלפונים החמים ומחשבי הלוח.
אך מלבד העובדה שקיים מחסור אמיתי במפתחי אפליקציות לסביבת האפליקציות של ווינדוס, כמו גם חוסר העניין של החברות המפתחות אפליקציות. עד היום הייתה בעיה חמורה נוספת במערכת, כשמיקרוסופט כמעט ולא התערבה בתכנים שהעלו המפתחים לחנות האפליקציות שלה.
כך נוצרו בעיות ממפתחים שהעלו אפליקציות שלא באמת עושות מה שהם אמורות לעשות, כמו גם אפליקציות שהתחזו לשירותים או לחברות מוכרות, אם במפורש ואם ברמזים.
כעת החליטו במיקרוסופט להילחם בתופעה, ושינו את תנאי המשתמש, כך שהמפתחים מחויבים לתיאור הוגן ואמיתי של האפליקציות שלהם, כמו גם התחייבות לא להתחזות למוצרים ולחברות אחרות.
על פי חברת מיקרוסופט, רוב מוחלט של המשתמשים קיבלו עליהם את החוקים החדשים, ועדכנו את התיאור של האפליקציות שלהם. אך החברה הודיעה כי הסירה למעלה מ-1500 אפליקציות, משום שעברו על הכללים החדשים, ולא תיקנו את התיאור המטעה.
בנוסף, הצהירו במיקרוסופט כי ישיבו את כספם של מי שנפל קרבן לאפליקציות עם התיאור המטעה. כמו כן הצהירו כי מעתה מיקרוסופט תתייחס ביתר רצינות וביתר מהירות לתלונות של משתמשים על אפליקציות הנמכרות בחנות Windows Store.
נציין כי הסטנדרטים החדשים של מיקרוסופט כבר נהוגים בשני חנויות האפליקציות הגדולות והמובילות, גוגל פליי ואפסטור של אפל. ואפליקציות כאלו כמעט אינם מצליחות לחדור את ההגנות של החברות, ובמקרים הבודדים שהצליחו, גוגל ואפל היצעו החזר מלא למשתמשים שנפגעו.