כיכר השבת

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

קפה ופנקייקס בצד זו ארוחת בוקר נהדרת - אבל מה אם נשלב אותם ביחד לפנקייקס בטעם קפוצ'ינו עם המון רוטב מוקה? ובכן, כך עושים את זה נכון. ואם אתם מגישים אותם כקינוח, תוכלו להוסיף גם כדור גלידת וניל בצד (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פנקייק קפה עם רוטב מוקה
פנקייק קפה עם רוטב מוקה (צילום: Lisa Holmen Photography on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 1 כוסות קמח תופח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל אספרסו / קפה חזק מוכן (מבושל עם מים חמים)
  • 15 גרם חמאה

לרוטב מוקה:

  • 1/4 כוס אספרסו / קפה חזק מוכן (מבושל עם מים חמים)
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, המלח והסוכר חום.

2. בקערה נפרדת טורפים בעדינות את החלב, הביצה והאספרסו ויוצקים את התערובת בהדרגה לתערובת הרכיבים היבשים. מערבבים יחד עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

3. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה ולכל פנקייק יוצקים 1/4-1/2 כוס מהבלילה. מטגנים במשך 1-2 דקות, עד שעולות בועות בחלק העליון ואז הופכים את הפנקייק, מטגנים 1-2 דקות נוספות ומוציאים לצלחת. מכסים את הפנקייקים בצלחת כדי לשמור על החום שלהם.

ממשיכים עד שהבלילה נגמרת ומתקבלים 6-8 פנקייקים. עורמים 3-4 פנקייקים בצלחת של כל סועד.

4. בסיר קטן, מניחים את האספרסו, אבקת הקקאו, הסוכר החום והמלח ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, לרתיחה עדינה. כשהנוזלים מתחילים לבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.

מסירים מהאש, יוצקים על הפנקייקים את הרוטב החם ומגישים מיד. אפשר להוסיף גם זילוף של שמנת מתוקה ופירות טריים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´