כיכר השבת

בוקר מתוק

בריא יותר: קרפ שוקולד שרק נראה מושחת

התערובת מבוססת על רכיבי פרווה ובמקום קמח לבן, תמצאו כאן קמח מפתיע שיתקשר לכם לדברים אחרים לגמרי שהם ממש לא קרפ, יותר דייסה מזרח אירופאית: קמח כוסמת שמעניק לקרפ טעם אגוזי נפלא (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קרפ שוקולד צרפתי
קרפ שוקולד צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 130 גרם קמח כוסמת*
  • 200 מ"ל חלב סויה או כל חלב צמחי אחר
  • 150 מ"ל סודה או מים
  • קורט מלח
  • קורט קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

*אם אין לכם קמח כוסמת, טוחנים גריסי כוסמת עד לקבלת מרקם של קמח

1. בקערה גדולה, מערבבים את קמח הכוסמת עם קורט מלח, קורט קינמון, אבקת אפייה, אבקת קקאו והביצים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים בהדרגה את החלב הצמחי, מערבבים היטב, מוסיפים את הסודה או המים ומערבבים במרץ בעזרת כף. הבלילה צריכה להיות נזילה אך לא מימית. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים או קמח. מכסים את הקערה ונותנים לבלילה לנוח במשך 15 דקות.

3. במחבת על אש בינונית מחממים מעט שמן, יוצקים 1/2 כוס מהבלילה, מטים את המחבת באוויר עד שהבלילה מתפשטת על כל המחבת ומטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד.

עורמים את הקרפים זה על זה ומגישים אותם חמים לצד רוטב שוקולד, או יוגורט צמחי עם ריבה, פירות טריים חתוכים, שקדים מולבנים ואגוזים קצוצים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´