דייסת קוואקר קרה ללא בישול - פודינג שיבולת שועל ושוקולד, Overnight Oats (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 כוס חלב או מים
- 1 כוס שיבולת שועל עבה (לא אינסטנט)
- 1/4 כוס שוקולד חלב או שוקולד מריר קצוץ דק
- 1 כף זרעי צ'יה (לא חובה)
- קמצוץ קינמון (לא חובה)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- בננה / תותים / אוכמניות / תפוחים או כל פרי אהוב אחר או תערובת של כולם, חתוכים לקוביות
- אגוזי פקאן גולמיים קצוצים או שבבי קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים לתערובת אחידה את החלב או המים עם שיבולת השועל, השוקולד, זרעי הצ'יה, תמצית הווניל והקינמון. בשלב זה ניתן להוסיף פנימה את הפירות ובמהלך הלילה המרקם שלהם יהפוך לרך יותר, או שאפשר לשמור אותם להגשה, כך שהם עדיין יהיו פריכים ופחות נימוחים.
2. מחלקים את התערובת בין צנצנות קטנות עם מכסה. אוטמים אותן היטב ומעבירים למקרר למשך לילה שלם.
בבוקר פשוט פותחים את המכסה, מוסיפים אגוזים קצוצים או קוקוס, אפשר לזלף מעל קצת דבש ואוכלים מיד.