רכיבים
- 1/3 כוס שוקולד מריר או חלבי מגורר דק
- 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1/4 כוס חלב
- 3 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 90 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערת מיקסר את החלמונים עם הריקוטה, החלב, הסוכר והמלח. כשהם מתאחדים, מכבים את המקצף ומערבבים פנימה בתנועות קיפול עדינות את הקמח והשוקולד.
2. מנקים ומייבשים את קערת המיקסר ומקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך. בתנועות קיפול עדינות, מאחדים את הקצף עם תערובת הריקוטה והשוקולד, עד לקבלת בלילה אחידה.
3. ממיסים חמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפנקייקס - 1/4 כוס לכל פנקייק. כשהשוליים משחימים ועולות בועות, הופכים את הפנקייק, מטגנים 2 דקות נוספות ומוציאים לצלחת. מוסיפים עוד חמאה למחבת, לפי הצורך. מגישים מיד, חם.