רכיבים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף סוכר
- קורט אגוז מוסקט (אופציונלי)
- 60 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר או טורפים במרץ רב (ידנית) את כל הרכיבים מלבד החמאה, עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מניחים את החמאה במחבת כבדה עם ציפוי מונע הידבקות בקוטר 25 ס"מ. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וברגע שהחמאה נמסה (עוקבים מקרוב כדי שהיא לא תישרף), יוצקים את הבלילה למחבת.
3. מחזירים את המחבת לתנור ואופים במשך 20 דקות, עד שהשוליים תפוחים וזהובים. מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך 5 דקות נוספות.
4. מוציאים מהתנור, ממלאים את החלק הפנימי בקרם וניל או שוקולד, פירות טריים חתוכים, אגוזים קצוצים או כל תוספת אהובה אחרת, מתוקה או מלוחה, לבחירתכם.