כיכר השבת

בוקר טוב

פנקייק קלאסי שיקבל בברכה כל תוספת שתרצו

מתכון בסיסי לפנקייקים שכל אחד צריך לדעת לתקתק במהירות לארוחת בוקר או ערב מפנקת ומתוקה. תמיד תוכלו להוסיף לבלילה חצי כוס של שוקולד צ'יפס, פירות יבשים קצוצים, אגוזים או כל תוספת אחרת שעולה בדעתכם (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
פנקייק קלאסי, מתכון בסיסי
פנקייק קלאסי, מתכון בסיסי (צילום: Micheile Henderson on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס קמח, מנופה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס חלב (230 מ"ל)
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.

2. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן (בשלב זה תוכלו להוסיף 1/2 כוס של תוספת אהובה) וטורפים הכל יחד במרץ עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה, ללא גושים.

3. מניחים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית ומרססים במעט שמן או משמנים קלות בחמאה. יוצקים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק, כך שיתקבלו עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מטגנים במשך 3 דקות עד שנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייקים ואז הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות, עד לקבלת פנקייקים זהובים.

מגישים מיד, חם, עם חמאה וזילוף של דבש, רוטב שוקולד, סירופ מייפל או כל תוספת אהובה אחרת.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה זה מלח ביצה?
שוש
1
הכנתי יצאה פצצות אורירי ומתוק
נעמי
בוקר ובראנץ´