רכיבים
- 1 כוס קמח, מנופה
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס חלב (230 מ"ל)
- 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
2. מוסיפים את הביצה, החלב והשמן (בשלב זה תוכלו להוסיף 1/2 כוס של תוספת אהובה) וטורפים הכל יחד במרץ עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה, ללא גושים.
3. מניחים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית ומרססים במעט שמן או משמנים קלות בחמאה. יוצקים 2 כפות מהבלילה לכל פנקייק, כך שיתקבלו עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מטגנים במשך 3 דקות עד שנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייקים ואז הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות, עד לקבלת פנקייקים זהובים.
מגישים מיד, חם, עם חמאה וזילוף של דבש, רוטב שוקולד, סירופ מייפל או כל תוספת אהובה אחרת.