פנקייקס שיבולת שועל ותפוחים (צילום: Frédéric Dupont on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כפות קמח, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 1 כוסות חלב
- 30 גרם חמאה, מומסת - לבלילה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס רסק תפוחים
- 1/4 כוס שיבולת שועל
- חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1. בבלנדר, טוחנים יחד לבלילה אחידה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ביצים, חלב, חמאה, תמצית וניל, רסק תפוחים ושיבולת שועל.
2. במחבת גדולה, ממיסים מעט חמאה ויוצקים מהבלילה פנקייקים בגודל שווה. כשעולות בועות על פני השטח של הפנקייק, הופכים אותו לצד השני. עורמים את הפנקייקים המוכנים זה על זה ומגישים מיד, חם.