רכיבים
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- מלח גס ופלפל שחור
- 900 גרם תפוחי אדמה קטנים בקליפה אדומה, שטופים היטב, לא מקולפים וחצויים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 4 ביצים
- 4 נקניקיות צ'וריסו, פרוסות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בכלי קטן, מערבבים את שמן הזית, הפפריקה, הצ'ילי הגרוס, 1/2 1 כפיות מלח, קמצוץ נדיב של פלפל שחור וכוס מים אחת.
2. מפזרים במחבת גדולה את תפוחי האדמה ופרוסות הנקניקיות (אם רוצים), יוצקים על הכל את תערובת שמן הזית ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת ומבשלים על אש גבוהה במשך 6-9 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
3. מסירים את הכיסוי מהמחבת, מנמיכים לאש קטנה ואם תפוחי האדמה יבשים או נדבקים למחבת, מוסיפים עוד קצת שמן זית. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, כשהצד החתוך כלפי מטה. מפזרים את הבצל והשום הקצוצים מעל תפוחי האדמה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 4-6 דקות, עד שתפוחי האדמה בגוון זהוב-שחום.
4. מערבבים את תפוחי האדמה (אם הם נדבקים, הוסיפו עוד שמן), יוצרים 4 גומות בתפוחי האדמה ושוברים ביצה לכל אחת מהן. מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 4-6 דקות, עד שהחלק הלבן מתייצב אך החלמונים עדיין רכים. מגישים מיד עם לימון סחוט מעל וסלט ירקות טריים.