לדייסה:
- ½4-4 כוסות ציר ירקות
- מלח גס, לפי הצורך
- 1 כוס אורז ארוך
לקישוט:
- חופן עשבי תיבול טריים, כמו כוסברה, פטרוזיליה, עירית וכדומה
- 1 חתיכת זנגביל בגודל של כ-5 ס"מ, קלופה ופרוסה לרצועות דקות
- 2 ביצים מבושלות, חתוכות לארבע
- 2 עלי בצל ירוק, פרוסים דק
- פטריות מוקפצות
אופן ההכנה:
1. מניחים את האורז בקערה בינונית ומוסיפים מים, לכיסוי של לפחות 5 סנטימטרים. מכסים במגבת מטבח ומשאירים להשריה במשך לילה אחד. שוטפים ומסננים היטב ואז מחלקים את האורז בין שתי שקיות הקפאה. אוטמים את השקיות ומניחים במקפיא. מקפיאים לפחות לילה אחד או עד שישה חודשים.
2. מוציאים את האורז משקית אחת, מניחים אותו בסיר ומוסיפים 4 כוסות מהציר. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה ואז מנמיכים את האש. מתבלים במלח וממשיכים לבשל עד שמרקם האורז הופך לצמיגי, במשך 20-30 דקות, מוסיפים עוד ציר כדי לדלל אותו, אם רוצים (הוא יתעבה לאחר הקירור). מגישים חם ומעליו את הקישוטים.