קאשה - דייסת כוסמת לי"ט כסלו (צילום: Klara Avsenik on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1/2 כוס (100 גרם) כוסמת
- 2 כוסות חלב רגיל / חלב אורז / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל (לא ממותק)
- 2 בננות, פרוסות
- להגשה: סירופ מייפל, חמאת שקדים, פרוסות שקדים
אופן ההכנה:
1. משרים את גריסי הכוסמת במים למשך 4 שעות לפחות (שלב זה מקל על עיכול הכוסמת ומסייע לבישול מהיר יותר).
2. מסננים את הכוסמת וטוחנים אותו במעבד מזון או עם מוט בלנדר יחד עם החלב עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מעבירים את התערובת לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומגישים מיד, עם פרוסות בננות, שקדים, חמאת שקדים וסירופ מייפל.