כיכר השבת

בוקר טוב

שווארצע קאשע: הדייסה שאכל האדמו"ר הזקן

בי"ט-כ' כסלו מציינים החב"דניקים את 'חג הגאולה' של מייסד חסידות חב"ד ונוהגים לאכול דייסת כוסמת המכונה "שווארצע קאשע" - מזונו העיקרי של הרבי בעת מאסרו. מתכון לקאשה - דייסת כוסמת קלה, בריאה וטעימה שאפשר להכין פרווה או חלבי ושווה להכין בכל בוקר (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
קאשה - דייסת כוסמת לי"ט כסלו
קאשה - דייסת כוסמת לי"ט כסלו (צילום: Klara Avsenik on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס (100 גרם) כוסמת
  • 2 כוסות חלב רגיל / חלב אורז / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל (לא ממותק)
  • 2 בננות, פרוסות
  • להגשה: סירופ מייפל, חמאת שקדים, פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

1. משרים את גריסי הכוסמת במים למשך 4 שעות לפחות (שלב זה מקל על עיכול הכוסמת ומסייע לבישול מהיר יותר).

2. מסננים את הכוסמת וטוחנים אותו במעבד מזון או עם מוט בלנדר יחד עם החלב עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים את התערובת לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומגישים מיד, עם פרוסות בננות, שקדים, חמאת שקדים וסירופ מייפל.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
נו באמת...
האדמור הזקן אכל את זה עם מייפל??
2
"2 בננות, פרוסות להגשה: סירופ מייפל, חמאת שקדים, פרוסות שקדים" ברוסיה לפני 200 שנה ? חחחחח.....
רוסי אורגינלי
1
אדמו"ר הזקן לא רצה לאכול כלום בכלא בגלל שהמזון שם היה טרף ולכן הביאו לו לכלא קאשע שבושלה על ידי יהודים. ותפסיק עם הציניות שלך על המייפל.
ללועג מתגובה 1
בוקר ובראנץ´