כיכר השבת

הגרסה האלגנטית לטוסט: קרוסטיני עגבניות

באיטלקית, המילה הקסומה "קרוסטיני" היא למעשה "לחם יבש". כי במטבח עשיר כל כך, גם לחם יבש זה מעדן מופלא. מתכון לקרוסטיני - פרוסות בגט קלויות עם עגבניות בתחמיץ, גבינה מלוחה וזיתים או במילים אחרות: קבלו את הגרסה האלגנטית לטוסט (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קרוסטיני עם עגבניות וגבינה מלוחה
קרוסטיני עם עגבניות וגבינה מלוחה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בגט ארוך, פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות
  • זיתים שחורים או ירוקים מגולענים ופרוסים
  • 1/2 בצל סגול, פרוס דק
  • צרור כוסברה, קצוץ ללא הגבעולים
  • 100 גרם גבינה מלוחה (חמד / חרמון) או כל גבינה קשה אהובה אחרת, חתוכה לקוביות / מפוררת
  • 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
  • 1 כף שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את העגבניות, הזיתים, הבצל הסגול, הכוסברה והגבינה, יוצקים מעל את החומץ ושמן הזית, מתבלים במלח ומערבבים בעדינות.

2. מסדרים את פרוסות הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים על כל פרוסה מתערובת העגבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10-12 דקות. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´