רכיבים
- 3/4 כוס אורז לבן
- ½1 כוסות מים
- ½2 כוסות חלב 1%
- 1 כף חמאה
- 1 כף דבש
- 1 כף סוכר מגורען
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפיות תמצית וניל
- אבקת קינמון, לקישוט
- חמוציות מיובשות, לקישוט
- חמאה, לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר בגודל בינוני, מניחים את האורז והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות, או עד שכל המים נספגים.
2. מוסיפים 1/3 מכמות החלב, מערבבים, מכסים ומבשלים עד לעיבוי התערובת. מוסיפים עוד קצת חלב בכל פעם שהדייסה מתעבה - בערך כל 5-10 דקות. חוזרים על הפעולה עד שמשתמשים בכל החלב, הדייסה סמיכה והאורז רך. כל התהליך צריך לארוך 45-55 דקות.
3. מוסיפים את החמאה, הדבש, הסוכר, המלח ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
4. מכבים את האש ומגישים את הדייסה בקערה ומעל מניחים חתיכת חמאה קטנה (לא חובה), מעט קינמון וחמוציות מיובשות.