כיכר השבת

הארוחה החשובה ביום

דייסת אורז בחלב עם קינמון וחמוציות

עם הדייסה הזו שמגיעה אלינו מנורווגיה, גם אתם תהפכו לטיפוסים של בוקר, האמינו לנו. היא מזינה, עשירה, שמנתית ומלוחה ומתוקה בד בבד - ולזה אנחנו קוראים "הפכים משלימים" (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
דייסה נורווגית של אורז בחלב עם קינמון וחמוציות
דייסה נורווגית של אורז בחלב עם קינמון וחמוציות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס אורז לבן
  • ½1 כוסות מים
  • ½2 כוסות חלב 1%
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף סוכר מגורען
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • אבקת קינמון, לקישוט
  • חמוציות מיובשות, לקישוט
  • חמאה, לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר בגודל בינוני, מניחים את האורז והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות, או עד שכל המים נספגים.

2. מוסיפים 1/3 מכמות החלב, מערבבים, מכסים ומבשלים עד לעיבוי התערובת. מוסיפים עוד קצת חלב בכל פעם שהדייסה מתעבה - בערך כל 5-10 דקות. חוזרים על הפעולה עד שמשתמשים בכל החלב, הדייסה סמיכה והאורז רך. כל התהליך צריך לארוך 45-55 דקות.

3. מוסיפים את החמאה, הדבש, הסוכר, המלח ותמצית הווניל ומערבבים היטב.

4. מכבים את האש ומגישים את הדייסה בקערה ומעל מניחים חתיכת חמאה קטנה (לא חובה), מעט קינמון וחמוציות מיובשות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´