כיכר השבת

באנו לשדרג

מבחוץ הוא נראה טוסט תמים אך מדובר בגורמה

ואנחנו מתעקשים לקרוא לזה טוסט כי מבחוץ הוא נראה תמים ופשוט - ואנחנו אוהבים את גורם ההפתעה. למעשה הוא מורכב מלחם פריך, גבינה נוטפת, בצל מקורמל בסגנון צרפתי ותפוחי עץ. מנת פתיחה מרשימה לאירוח הבא שלכם שמגיעה עם טוויסט סתווי בשל הרמוניית הטעמים הנהדרת של המרכיבים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
טוסט עם גבינה ובצל מקורמל בסגנון צרפתי
טוסט עם גבינה ובצל מקורמל בסגנון צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 45 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית או שמן ניטרלי אחר
  • 2 בצלים, פרוסים דק
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 3/4 כוס סיידר תפוחים
  • 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
  • 1 כף מרווה טרייה קצוצה (לא חובה)
  • קמצוץ צ'ילי גרוס
  • 8 פרוסות לחם מחמצת
  • 2 כפות שמן זית להברשת הלחם
  • 1/2 1 כוסות גבינת גאודה מגורדת
  • 1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגורדת או גבינה קשה אהובה אחרת
  • 1 תפוח מזן האני קריספ (בקליפה אדומה בהירה), חתוך לפלחים דקים

אופן ההכנה:

1. ממיסים 30 גרם חמאה או 2 כפות שמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצלים ומטגנים במשך 3 דקות, עד לריכוך. מוסיפים מחצית מסיידר התפוחים, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן עוד 5 דקות, עד שהסיידר מתאדה ברובו. מוסיפים את יתרת הסיידר ומבשלים 5 דקות נוספות או עד שהבצל זהוב ומקורמל. מוסיפים את התימין, המרווה והצ'ילי הגרוס, מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.

2. מברישים את החלק החיצוני של כל פרוסת לחם בשמן זית. על החלק הפנימי של 4 פרוסות מניחים שכבה אחידה של הגבינות המגורדות, הבצל המקורמל ופרוסות התפוחים. סוגרים עם פרוסת לחם כשהצד המרוח בשמן זית כלפי מעלה.

3. מחממים מחבת יבשה ומטגנים את הכריכים, 1-2 בכל פעם, במשך 3-5 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. בדקה האחרונה של הטיגון, מוסיפים למחבת מהחמאה הנותרת. מגישים מיד חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´