רכיבים
- 1 חלה, פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 8 ביצים גדולות במיוחד
- 5 כוסות חלב
- 3 כפות דבש
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח גס
- להגשה: אבקת סוכר וסירופ מייפל
אופן הכנת פרנץ' טוסט אפוי:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מסדרים את פרוסות הלחם בשתי שכבות בתבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.
3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, החלב, הדבש, גרידת התפוז, תמצית הווניל והמלח. יוצקים את התערובת על פרוסות החלה ולוחצים אותן למטה, ומשרים בנוזל במשך 10 דקות.
4. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר בעלת שוליים גבוהים. מוסיפים לתבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה של 2.5 ס"מ מהתבנית עם החלות. מכסים את התבנית הגדולה בנייר כסף ומהדקים היטב בקצוות, אך נזהרים שלא ייגע בתכולת התבנית הקטנה יותר.
5. יוצרים 2 חריצים בנייר הכסף כדי לאפשר לאדים לצאת, ואופים במשך 45 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 40-45 דקות נוספות, עד שהפודינג עולה למעלה ואינו נוזלי. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
6. מפזרים על הפרנץ' טוסט אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, חותכים ל-8 ומגישים בצלחות אישיות עם סירופ מייפל בצד.