כיכר השבת

קרוסטיני בגט מלוח עם ירקות וגבינה

לקרוסטיני האיטלקי יש וריאציות רבות ומגוונות, וכל אחת טעימה מהשנייה: מתכון לקרוסטיני מבגט קלוי ועליהם עגבניות בתחמיץ וגבינה מלוחה עם זיתים ובצל (מתכונים, אוכל)

|
קרוסטיני בגט עם ירקות וגבינה
קרוסטיני בגט עם ירקות וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בגט שלם (לא חייב להיות טרי)
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 5 זיתים שחורים או ירוקים מגולענים
  • 1/2 בצל סגול
  • צרור עלי כוסברה
  • 100 גרם גבינה מלוחה חמד / חרמון
  • 1/4 כוס חומץ בן יין
  • 1 כף שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: לקרוסטיני האיטלקי יש וריאציות רבות ומגוונות, וכל אחת טעימה מהשנייה: מתכון לקרוסטיני מבגט קלוי ועליהם עגבניות בתחמיץ וגבינה מלוחה עם זיתים ובצל.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, פורסים לטבעות את הזיתים (או שקונים מוכן), קוצצים דק את עלי הכוסברה ללא הגבעולים וחותכים את הגבינה לקוביות גסות - מעבירים הכל לקערה.

• מוסיפים לקערה את החומץ, שמן הזית, מתבלים במלח ומערבבים היטב.

• פורסים את הבגט לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את פרוסות הבגט. מעל כל פרוסה מניחים מתערובת העגבניות והגבינה בתחמיץ.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 10-12 דקות.

אופן ההגשה: יש להגיש סמוך לאפייה, כשהקרוסטיני חמים. הוסיפו סלט ירקות רענן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בוקר ובראנץ´