שלושת הסוגים העיקריים של הכיריים הם גז, חשמל ואינדוקציה. לכל אחד יש מאפיינים ויתרונות ייחודיים, העונים על סגנונות בישול והעדפות שונות. ננסה לבחון ההבדלים והיתרונות של כל סוג כדי לעזור לכם לעשות בחירה מושכלת.
כיריים גז
בכיריים גז נעשה שימוש בגז טבעי כדי לייצר להבה פתוחה, המחממת ישירות את כלי הבישול.
יתרונות בכיריים גז
- חסכוני: בהשוואת חישובי עלויות הבישול על גז או חשמל, יש שיעדיפו את הגז הזול יותר מחשמל.
- הישן והמוכר: בשלנים וותיקים שמורגלים לבישול על גז, בטוחים ביכולתם לשלוט על עוצמת החום על פי מראה האש הגלויה.
- עובד גם בהפסקת חשמל: מי שסובל מהפסקות חשמל לרב יעדיף גז.
- ניתן להדליק ביום טוב באמצעות אש.
כיריים אינדוקציה
אינדוקציה היא טכנולוגיה יחסית חדשה ומבוססת על תכונות המגנט. מתחת לזכוכית הכיריים מונחים סלילי מגנט המופעלים במהירות רק בנקודת הבישול עצמה בעת שמניחים מעליהם סיר או מחבת. ברגע שמסירים מהכיריים את המחבת או הסיר הכיריים מייד מתחילות להתקרר ומפסיקות להפיץ חום. בצורה זו מתקבל בישול מאוד מדויק על פי גודל הסיר.
יתרונות בכיריים אינדוקציה
- אסתטיקה: מראה חלק ונקי המשתלב בתכנון ועיצוב המטבח.
- חסכוני: באינדוקציה, החימום מותאם לקוטר הסיר, גורם שחוסך באנרגיה (לעומת הכיריים החשמליות).
- קל לניקוי: משטח חלק מזכוכית- קל מאוד לניקוי גם תוך כדי פעולת הבישול. אין ללכלוך מקום להיתפס.
- בטיחותי: המשטח סביב מוקדי הבישול לא מתחמם ואין חשש מכוויות. מוקד החום מפסיק את פעילותו כשמסירים את הסיר. יש מתקן נעילה לילדים.
- בישול מדויק ואיכותי: הבישול מדויק ואחיד כי הכיריים מותאמות לכל גודל של סיר ובמידת הצורך, גם לתבנית או ביר מלבני. כמו כן, החימום ממוקד בתחתית הסיר ולא מצדדיו (כמו בגז) וניתן לכוון עוצמת חום מתאימה, כך שגם שוקולד יומס בעדינות וגם סירים גדולים יורתחו במהירות.
כיריים חשמליות
כיריים חשמליות פועלים באמצעות גופי חימום חשמליים המונחים מתחת למשטח קרמי או זכוכית חלק או מבערי סליל כדי ליצור חום.
יתרונות בכיריים חשמליות
- קלות ניקוי: כיריים חשמליות בדומה לאינדוקציה, עם משטח עליון חלק קל יותר לניקוי בהשוואה לכיריים גז, מכיוון שאין חצובות או מבערים לקרצוף.
- חימום עקבי: כיריים חשמליות מספקות חום יציב ועקבי, המועיל לבישול ולרתיחה.
- תכונות בטיחות: כיריים חשמליות רבות מגיעות עם תכונות בטיחות מובנות, כגון מחווני חום שיורי המתריעים כאשר משטח הבישול עדיין חם. (פחות בטיחותי מאינדוקציה). (המשטח נותר חם גם לאחר הורדת הסיר). אין להבה פתוחה: היעדר להבה פתוחה מפחית את הסיכון לסכנות אש והופך אותו לבטיחותי.
ניסינו לעשות לכם סדר- שקלו את היתרונות והחסרונות על פי נתוני החיים שלכם- בסוף ההחלטה בידכם- תתחדשו ובשלו לבריאות!
הצגת כל התגובות