כיכר השבת

עושים סדר

כיריים אינדוקציה הכי טוב?- לא בטוח- הנה התמונה המלאה

אם אתם משפצים מטבח או סתם צריכים להחליף כיריים, אתם וודאי נבוכים ומתלבטים בין הסוגים השונים: גז, חשמל ואינדוקציה. בחירת הכיריים יכולה להיות החלטה מרכזית, שתשפיע על חווית הבישול שלכם ועל יעילות המטבח (עיצוב, בית, מאמע)

| 19 | כיכר השבת |
כיריים חשמלי
כיריים חשמלי (צילום: שאטרסטוק)

שלושת הסוגים העיקריים של הכיריים הם גז, חשמל ואינדוקציה. לכל אחד יש מאפיינים ויתרונות ייחודיים, העונים על סגנונות בישול והעדפות שונות. ננסה לבחון ההבדלים והיתרונות של כל סוג כדי לעזור לכם לעשות בחירה מושכלת.

כיריים גז

בכיריים גז נעשה שימוש בגז טבעי כדי לייצר להבה פתוחה, המחממת ישירות את כלי הבישול.

יתרונות בכיריים גז

  • חסכוני: בהשוואת חישובי עלויות הבישול על גז או חשמל, יש שיעדיפו את הגז הזול יותר מחשמל.
  • הישן והמוכר: בשלנים וותיקים שמורגלים לבישול על גז, בטוחים ביכולתם לשלוט על עוצמת החום על פי מראה האש הגלויה.
  • עובד גם בהפסקת חשמל: מי שסובל מהפסקות חשמל לרב יעדיף גז.
  • ניתן להדליק ביום טוב באמצעות אש.

כיריים אינדוקציה

אינדוקציה היא טכנולוגיה יחסית חדשה ומבוססת על תכונות המגנט. מתחת לזכוכית הכיריים מונחים סלילי מגנט המופעלים במהירות רק בנקודת הבישול עצמה בעת שמניחים מעליהם סיר או מחבת. ברגע שמסירים מהכיריים את המחבת או הסיר הכיריים מייד מתחילות להתקרר ומפסיקות להפיץ חום. בצורה זו מתקבל בישול מאוד מדויק על פי גודל הסיר.

יתרונות בכיריים אינדוקציה

  • אסתטיקה: מראה חלק ונקי המשתלב בתכנון ועיצוב המטבח.
  • חסכוני: באינדוקציה, החימום מותאם לקוטר הסיר, גורם שחוסך באנרגיה (לעומת הכיריים החשמליות).
  • קל לניקוי: משטח חלק מזכוכית- קל מאוד לניקוי גם תוך כדי פעולת הבישול. אין ללכלוך מקום להיתפס.
  • בטיחותי: המשטח סביב מוקדי הבישול לא מתחמם ואין חשש מכוויות. מוקד החום מפסיק את פעילותו כשמסירים את הסיר. יש מתקן נעילה לילדים.
  • בישול מדויק ואיכותי: הבישול מדויק ואחיד כי הכיריים מותאמות לכל גודל של סיר ובמידת הצורך, גם לתבנית או ביר מלבני. כמו כן, החימום ממוקד בתחתית הסיר ולא מצדדיו (כמו בגז) וניתן לכוון עוצמת חום מתאימה, כך שגם שוקולד יומס בעדינות וגם סירים גדולים יורתחו במהירות.

כיריים חשמליות

כיריים חשמליות פועלים באמצעות גופי חימום חשמליים המונחים מתחת למשטח קרמי או זכוכית חלק או מבערי סליל כדי ליצור חום.

יתרונות בכיריים חשמליות

  • קלות ניקוי: כיריים חשמליות בדומה לאינדוקציה, עם משטח עליון חלק קל יותר לניקוי בהשוואה לכיריים גז, מכיוון שאין חצובות או מבערים לקרצוף.
  • חימום עקבי: כיריים חשמליות מספקות חום יציב ועקבי, המועיל לבישול ולרתיחה.
  • תכונות בטיחות: כיריים חשמליות רבות מגיעות עם תכונות בטיחות מובנות, כגון מחווני חום שיורי המתריעים כאשר משטח הבישול עדיין חם. (פחות בטיחותי מאינדוקציה). (המשטח נותר חם גם לאחר הורדת הסיר). אין להבה פתוחה: היעדר להבה פתוחה מפחית את הסיכון לסכנות אש והופך אותו לבטיחותי.

ניסינו לעשות לכם סדר- שקלו את היתרונות והחסרונות על פי נתוני החיים שלכם- בסוף ההחלטה בידכם- תתחדשו ובשלו לבריאות!

תוכן שאסור לפספס
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
17
הבעיה שהתבררה לנו ם אינדוקציה היא כפולה למעשה - 1. אם יש הפסקת חשמל לפני שבת אז לא ניתן להכין אוכל. כיון שהם עובדים על חשמל. 2. הם מאוד שבירים - כל דבר קטן שנופל עליהם עלול לסדוק או ממש לשבור אותם. לנו נשבר תוך חצי שנה מהקניה.
16
אם הולכים על חשמל ולא גז - רק אינדוקציה!! )עדיף גם על פני גז, אך בהתחשב במקומות בהם סובלים מהפסקות חשמל....( כותבת מניסיונות העבר על שלושת סוגי הכיריים.
15
רשמתם רק יתרונות. מה החסרונות לשקול?..

הצגת כל התגובות

14
אז מה לא בטוח אינדוקציה הכי טוב להפסקת חשמל עושים כיריים של 2 להבוות שמתי שצריך או בסירים שהם לא אינדוקציה משתמשים בהם
13
עוד יתרון משמעותי לאינדוקציה - מהירות יותר מגז ומחשמלי.
12
יפה שאתם נותנים את נתונים בצורה נקייה ללא פניות. כמה חסר בעיתונות של ימינו
11
מנסיון, אין כמו אינדוקציה, לא חוזרת לגז בחיים ב"נ, בניגוד למה שנכתב, זה יוצא יותר זול מגז בשכלול הסופי, מבשל יותר מהר בהרבה, ואני מחזיקה אמגזית בבית תמיד לשעת צורך, נכון שצריך לשמור שלא ישבר, כמו כל דבר שביר,והניקוי בכלל אין מה לדבר האוכל אותו טעם, לכו תקנו אינדוקציה, רק שצריך תלת פאזי. בהצלחה.
10
שכחתם לציין שאינדוקציה מחייבת גם סירים עם תחתית מתאימה. יש בשוק מתאמי אינדוקציה אשר מאפשרים להשתמש בכל כלי על גבי כיריים אינדוקציה.
אני משתמשת באינדוקציה של בוש 6 שנים ומאוד מרוצה.ממליצה
9
ממליץ בחום (תרתי משמע) למתכנני מטבח חדש, אינדוקציה לבשרי ועוד כיריים גז קטנות ל2 סירים לחלבי. זה פוטר את כל הבעיות ובנוסף מעניק שקט בנושא כשרות .. השטח שזה תופס הוא מזערי לעומת התועלת.
8
מניסיון החסרון העיקרי הוא שהאוכל פחות טעים באינדוקציה אין כמו אוכל שבושל על הגז וגם זמני הבישול שבאינדוקציה הם ארוכים יותר. היתרון היחיד לטעמי שהוא כל הזמן נקי כי זה חלק מהשיש ואין לו אביזרים כמו כיריים ומבערים.
7
לא כתבתם חסרונות באינדוקציה אי אפשר להקפיץ סיני למשל כי אי אפשר להרים את המחבת וגם צידי הווק לא מתחממים מספיק. וכמו שציינו צריך סירים מתאימים
6
חקי חיון אינדוקציה מסרטן
5
לעשות טיפה יותר שיעורי בית. באינדוקציה הכיריים לא מתחממות, אלא הסיר עצמו הוא זה שמתחמם מהמגנט (והכיריים מתחממות כמו שיש שמניחים עליו סיר חם..)
זה כתוב מספר פעמים בכתבה
4
מה הקשר בין הכותרת לתוכן... בכל מקרה כדאי גם וגם. 2 להבות גז ואינדוקציה עם 2. אפשר לתמרן בינהם לפי הצורך
3
אינדוקציה זכור לי שאסורה לחולי לב??..
2
מבשלת כבר 35 שנה זה לאיקר ומאד קל לא נשבר רק עם מפילים משהוא כבד לא צריך אינדוקסיה אפשר גם כרים קרמיות זה אותו הדבר
1
אינדוקציה בטוחה יותר למבוגרים ולילדים, קלה מאוד לניקוי, אנחנו מאוד מרוצים. לעומת זאת אישתי רצתה להכין כרמל ( סוכר מומס להפוך לכרמל) לא הצליחה באינדוקציה הוצאתי עבורה כיריים ניידים גז הכינה אחלה כרמל. רציפות החום שהגז מייצר שונה. האינדוקציה זה פולסים של חום וזה משפיע.
אולי גם יעניין אותך
מטבחים