רימונים - גם לקישוט
רימון הוא פרי יפה ועסיסי, כמו עציץ קטן עם צבע עז וחגיגי, אל תשאירו אותו לטעימות בלבד. השתמשו ברימונים בכדי לפאר את השולחן. הניחו אותם בכלי מרכזי, פזרו על השולחן ושלבו בין עצים. הניחו רימונים סגורים ופתוחים. גם גרעיני הרימונים הם פנינים מדהימים לקישוט.
תפוחים - מכניסים צבע ואופי
תפוחים כמו הרימונים, יכולים לשמש כנוי לשולחן החג. תפוחים על כל גווניהם מייצרים תחושה של פאר והתחדשות. פזרו אותם על השולחן, הניחו על כוס גבוהה, מלאו אותם בצנצנת או סדרו במגש בקו אופקי.
סימנים - עוד סיבה למסיבה
השקיעו בהגשה של חלוקת הסימנים. חלקו מראש בהגשה אישית, לשמירה על הסדר הטוב. כך תחסכו את הנזילות שיהפכו את המפה לדביקה. אתם יכולים לארגן גם מגש מרכזי עם כל הסימנים שיעבור פעם אחת בין כל הסועדים וכל אחד יוריד לעצמו מראש את כל הסימנים.
ואיך אפשר בלי כפית הדבש המסורתית?!
כמובן על תוותרו בעיצוב על כפית הדבש המיתולוגית שתצטרף לסט הסכו"ם. קשרו אותו על המפית עם סרט בגוון דבש, הניחו לצד מפית המקופלת לשושנה או סדרו אותה באלגנטיות לצד הסכו"ם.
אפשר גם מפלסטיק
פזרו על השולחן רימונים ותפוחים מפלסטיק. החנויות היום מציעות שפע של סחורה מקורית בזול. ניתן להשתמש עם פירות הפלסטיק לכל סעודות החג וגם לשמור לשנה הבאה... פזרו ביצירתיות, בין מגשי האוכל, סביב הצלחות האישיות או כחובק על המפיון.
שיקולים פרקטיים: שמרו על נוחות
מעל לכל, השולחן צריך להיות פרקטי ונוח לילדים ולאורחים: ודאו שיש מספיק מקום למרפקים בין כל אורח, מקמו את כלי ההגשה בהישג יד. אל תניחו נרות, יפים ככל שיהיו ליד ילדים, גם לא כלי פורצלן שתאכלו את הלב ברגע שיתנפץ לכל צלילי קריאות 'מזל טוב'.
אל תשכחו את המלח והדבשייה; וכל יתר הפריטים שמפארים את השולחן בכל שבת שגרתית.
הבדיקה הסופית: הסתובבו סביב השולחן
לפני שהאורחים שלכם מגיעים, עשו הליכה מהירה סביב השולחן. ודאו שהכל מונח במקום, המפיות מסודרות והכוסות נוצצות. הקדישו רגע לאחור- להתפעל מהעבודה שלכם- השולחן שלכם ערוך לכבוד החג!