כיכר השבת

זו הדרך הקלה ביותר לנקות סיר שרוף

השארתם את ארוחת הצהריים על הכיריים קצת יותר מדי זמן ועכשיו יש לכם סיר שרוף לנקות. בדרך כלל, משימת ניקוי זו כוללת הרבה קרצוף. רוצים לחסוך לעצמכם אותו? עקבו אחר ההוראות שלהלן (נקיון וארגון)

| 6 | כיכר השבת |
זו הדרך הקלה ביותר לנקות סיר שרוף ולהסיר אוכל שנדבק
(צילום: שאטרסטוק)

משפים מקצועיים ועד בשלנים ביתיים - זה קורה לכולנו מדי פעם: השארתם את ארוחת הצהריים על הכיריים קצת יותר מדי זמן ועכשיו יש לכם סיר שרוף לנקות. בדרך כלל, משימת ניקוי זו כוללת הרבה קרצוף. רוצים לחסוך לעצמכם את אימון הידיים הזה? עקבו אחר ההוראות שלהלן כיצד לנקות סיר או מחבת שרופים, התחילו בשיטה העדינה ביותר והתקדמו הלאה, במידת הצורך.

במקום להשרות במי סבון כל הלילה, תנו לחומץ וקצת חום להרים את החתיכות השרופות. לאחר מכן, טלו את הכלי האהוב עלינו המיוחד להתמודדות עם אוכל דבוק. בשיטה זו הסירים והמחבתות שלכם ייראו חדשים ונוצצים תוך זמן קצר.

לפני שתתחילו, בדקו שוב מאיזה חומר עשוי הסיר או המחבת שלכם. השיטות הבאות עובדות היטב על נירוסטה ועל ברזל יצוק מצופה באמייל, אך אינן עושות חסד עם מתכת רגישה כאלומיניום. אם אתם מתמודדים עם מחבת מברזל יצוק שרופה, היצמדו להוראות הניקוי כאן. לא משנה באיזה חומר אתם עוסקים, תמיד כדאי להתחיל עם טכניקת הניקוי המתונה והפחות שוחקת.

מה אתם צריכים: חומץ, מרית, ספוג קרצוף, סודה לשתייה, מַגְרֵד למחבתות (אם יש ברשותכם).

כיצד לנקות סיר שרוף:

1. זגגו במים: נכון מאד, זיגוג אינו רק טכניקה באפייה, ניתן להשתמש בה גם לניקוי! הוסיפו שכבת מים לכיסוי קרקעית הסיר או המחבת וחממו אותו על הכיריים. תנו למים להתבשל במשך מספר דקות ואז כבו את האש והשתמשו בזהירות במרית או בכף כדי לגרד את החתיכות השרופות (קחו את המרית שבה אתם משתמשים בדרך כלל בכלי זה, כדי לוודא שהיא לא מגרדת את פני השטח).

2. שפכו חומץ: אם שלב המים לא עבד, אתם יכולים לנסות את אותה טכניקה עם חומץ על נירוסטה או ברזל יצוק מצופה באמייל (דלגו על שלב זה אם יש לכם מחבת או סיר מאלומיניום).

3. גרדו אוכל דביק: כדי להסיר אוכל שרוף עקשני, חפשו ברשת מגרדי מחבתות עמידים ובטוחים למדיח כלים. הם עשויים מפוליקרבונט קשה, מגרדים במהירות את השטח הקשה ביותר, אך הם לא יגרדו את פני השטח של סירים או מחבתות המצופים באמייל. הם עשויים אפילו לאפשר לכם לדלג תחילה על שלבי ההשריה והזיגוג של המחבת.

4. כעת, התחילו לקרצף: אנו מקווים שהצעדים שלעיל עזרו להסיר את מרבית האוכל והלכלוך, אך עדיין יתכנו כמה אזורים שמלוכלכים כהוגן. עבור נירוסטה וברזל יצוק מצופה באמייל (לא אלומיניום), ערבבו מעט סודה לשתייה עם מים חמים והשתמשו בתערובת זו בכדי לקרצף את הכתמים.

עשו ואל תעשו בניקוי סירים ומחבתות:

השרו את המחבתות שלכם. בסיום הבישול, השרו את הסירים והמחבתות שלכם במי סבון חמים בזמן שאתם אוכלים. לאחר סיום הארוחה, המחבת תהיה קלה יותר לניקוי.

אל תקרצפו עם צמר פלדה (או סכין). מוצרים אלו עלולים לשרוט את הסירים והמחבתות שלכם.

השגיחו על התבשילים שלכם. כדי למנוע סירים ומחבתות שרופים מלכתחילה (ולמען בטיחותכם), תמיד שימו עין על מה שאתם מבשלים. ערבבו כדי לוודא שהאוכל לא נדבק לתחתית הכלי והנמיכו את החום במידת הצורך.

אל תתמהמהו. נסו לנקות, או לפחות להשרות, את הכלי זמן קצר לאחר השימוש בו (תנו לו תמיד להתקרר מעט קודם). ככל שהאוכל המבושל קר יותר, כך נעשה הרבה יותר קשה להסיר אותו.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
איזה סיפור ארוך... הכי פשוט להרתיח מים עם אבקת כביסה
ש
5
שכחתם את הפיתרון הרגיל מסיר שומנים זה הפיתרון הרגיל. (כמובן שעדיף להשתמש במסירי שומנים עדינים.. ולא בחריפים מדי)
אחד
4
מניסיון לבשל בתוך הסיר החרוך אבקת כביסה עם מים לחכות מעט ואז הסיר משחרר את השרוף ואפשר להבריק בקלות. בהצלחה.
שושי

הצגת כל התגובות

3
לא צריך להסתבך קח כף מלח לימון תכסה את המקום המלוכלך ותרתיח הכל יתרומם בקלות .
דוד
2
אם אפשר איבדתי ראש בנושא אם תעשו וודיאו שמסביר אאחוז ראש בעזר ה' יתברך תודה על הכוונה הטובה בכל זאת
אנונומי
1
אז לי יש פטנט יותר מוצלח לפי דעתי- סיר שרוף, שחור כמו פחם? לא צריך לשפשף, פשוט תמלאו את הסיר במים והוסיפו לו אבקת סודה לשתיה, כמות כף, ותתנו רתיחה תשימו לב שיעלה קצף, לאחר מכן השחור של הסיר יורד בקלות רבה לאפילו לגרד לא תצטרכו. ועוד משהו, אם לא בנמצא א. סודה לשתיה אז תשימו חופן של א. אריאל אולטרא על
מנקה כל היום
נקיון וארגון