פיצה ביתית מושלמת – אופירה פחימה
רשימת המצרכים ל – 6 מנות:
לבצק:
1 קילו קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה אסם
3 כפות סוכר גדושות
3 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
2 3/4 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 כפות אורגנו
1 כף תבלין מרגריטה לפיצה
2 עגבניות מגוררות
מלח ופלפל
1 קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)
1/3 כוס מים
2 כפות פפריקה
4 כפות שמן
גבינה צהובה או מוצרלה מגוררות
הכנה:
להכנת הבצק:
שמים בקערת המיקסר קמח, גבינה, שמן מים ומלח. מערבלים 10 דקות (הבצק דביק מאוד בשלב זה).
עוטפים בשקית ומתפיחים שעה.
אחרי שעה לשים שוב ומחלקים את הבצק ל - 2 חלקים (כל חלק יהפוך לפיצה).
מקמחים ומרדדים.
להכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל עם שמן עד שקיפות.
מוסיפים אורגנו, תבלין מרגריטה עגבניות, מלח ופלפל, רסק עגבניות ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפפריקה והשמן.
להכנת הפיצה:
מורחים את הרוטב, מפזרים גבינה צהובה או מוצרלה מגוררות ותוספות שאוהבים - עגבניות שרי, אורגנו, בזיליקום, זיתים ועוד.
אופים בתנור על חום של 180 מעלות, עד שהפיצה מזהיבה.