הלכה ב-60 שניות

מה גובה המחיצה של עזרת נשים בבית הכנסת? • צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: מה גובה המחיצה שחייבת להיות בעזרת נשים בבית הכנסת? • צפו (יהדות)

|
6
|
(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: Keren Freeman/FLASH90)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מדיני בית הכנסת וצניעות בין גברים לנשים. מהו גובה המחיצה שחייבת להיות בהפרדה בבית הכנסת בין האולם של הגברים לבין עזרת הנשים? מה הגובה? האם צריך שיהיה רק סימן להפרדה או שצריך שיהיה יותר מכך?

הלכה למעשה, חובה שהמחיצה תהיה בגובה ראשי האנשים - הממוצע, ואפילו קצת אלו שיותר גבוהים, עד סוף הראש שלהם, לא צריך יותר מזה. אני לא חושש שאדם יעלה על כיסא לטפס. אפשר שהמחיצה תהיה רשת, אבל אם נשים משהו שקוף או משהו כזה, זה לא דרך צניעות.

ההלכה היא שחייבת להיות הפרדה מוחלטת בין גברים לנשים בבית הכנסת, בית המדרש, והמחיצה חייבת להיות מינימום בגובה ראשי האנשים. זו ההלכה וזו הצניעות שצריך להיות בבית הכנסת.

צפו בפינה

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
הגר"מ פיינשטין (באג"מ או"ח א' סי' טל') קבע את גובה המחיצה בשיעור יח' טפחים. שיעור טפח הוא 8 ס"מ. זאת אומרת 144 ס"מ.
יהודה
תעיין בתשובה הרב כותב עד הכתפיים והמחמיר עד גובה הראש תבוא עליו ברכה. "מותר" לרגב פוסק לסבור אחרת ולחייב מחיצות בגובה הראש.
א
4
כמה שיותר גבוה כי שלא נראה ח"ו פאה מציצה מהעזרת נשים ח"ו.
הגבאי הראשי
3
איפה המקורות - סליחה אבל מאד רדוד בשישים שניות אפשר להביא יותר
יוספוס
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות