הלכה ב-60 שניות

מי שיוצא ידי חובת 'הגומל' ממישהו אחר - חייב לעמוד? | צפו 

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: האם מי שיוצא ידי חובת ברכת 'הגומל' ממישהו אחר - חייב לעמוד? • צפו (יהדות)

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: shutterstock)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מדיני 'ברכת הגומל'. פעמים אחד עומד בבית הכנסת, מודיע 'רבותי, אני מוציא את כולם'. האם הציבור צריך לעמוד איתו או לא?

למה בכלל יש צד לעמוד ב'ברכת הגומל'? יש הרבה פחות שמוציאים ולא עומדים. 'הגומל' עצמו, המברך, צריך לעמוד. למה? כמו שכתוב, 'ובמושב זקנים יהללוהו' - היה מושב? אז הוא עומד. או מצד שזה כמו קורבן תודה. אדם שמביא קורבן תודה הוא עומד ליד הקורבן. גם פה, אתה עכשיו אומר, 'אודה השם בכל לבב בסוד ישרים ועדה, ברוך אתה השם הגומל לחיים טובות שגמלני כל טוב', אתה צריך לעמוד, וממילא "שומע כעונה" - אז כל מי שרוצה לצאת לידי חובה, הוא כמוך, גם הוא יעמוד.

אבל אם אדם לא עמד או קשה לו לעמוד, העמידה היא לא מעכבת ויוצאים ידי חובה על ידי אחר שמכוון להוציא, אף אם זה שיוצא ידי חובה על ידו, הוא לא עומד, הוא לא רוצה לעמוד. זה לא מעכב.

לכתחילה צריך לעמוד, אבל לא הצלחת, קשה לך, זה לא מעכב ויוצא ידי חובה.

צפו בפינה

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות