"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.
ובפינה היומית: דיני כשרות המוצרים לפסח.
כלל ראשון - אין לאכול שום דבר מאכל שאין עליו כשרות לפסח, זו לא הנהגה זו הלכה. תעשיית המזון מתוחכמת מאוד, הרבה טריקים ושטיקים, אתה לא יודע מאיפה יכולה להיות בעיה, לכן חובה שתהיה כשרות לפסח כל אחד לפי ההנהגה שלו, מי שרק בד"צ אז בד"צ וכן הלאה.
כלל שני - מוצר שהוא פתוח לא קונים, כל מיני מאפים וכדומה, לא קונים. אין כשרות על מוצר פתוח. גם אם זה היה מוצר סוגר והוא פתח, אתם יודעים כמה תקלות יכולות להיות? לכן ההנהגה שתהיה - קונים רק דברים סגורים.
כלל שלישי - מי שאוכל רק בד"צ, הבד"צים המפורסמים, כשמגיע פסח, מתנערים מהכשרות, פתאום הכשרות לא לפסח. למה? כי יש שם קטניות, אשכנזים לא אוכלים קטניות. אדם נשאר רק עם רבנות, מה יעשה מי שלא סומך? הלכה למעשה, גם מי שאוכל רק בד"צ, אם זה מוצר עם מרכיבים בסיסיים כגון מים, סוכר, שמן, מלח - גם כשרשום רק רבנות כשר לפסח, אין מה לחשוש. אבל אם יש מרכיבים נוספים, לא יסמוך.