חג הפורים כבר פה מעבר לפינה ואין זמן מתאים יותר לבחון את עולם היין לעומק ולהבין סופסוף מה הוא התחום הגבוה הז שרובנו נרתעים ממנו?
בתכנית התארחו יינן יקב הבוטיק "לה פורה בלאנש" ברונו דרמון ואיש היין הירושלמי שנבחר ל'סומלייה העשור של ישראל' ומשמש כמנהל תחום היין במלונות ממילא ומצודת דוד - אפי כוץ.
בתכנית הם הסבירו לצופים מה הוא תפקידו של היינן ומה נכנס תחת הגדרת התפקיד של הסומליה.
בעידן שבו המילה בוטיק נפוצה כמעט כמו המילה בחירות, מה באמת נכנס בהגדרה של יקב בוטיק, מה הן היתרונות של יקב בוטיק מול יקב מסחרי ומהי ההגדרה האמיתית שבה יקב יכול להיקרא בוטיק?
מה ההבדל בין יקב בוטיק ליין בוטיק ובין יקב בוטיק ליקב מסחרי?
כמה חשוב מבחינה עסקית להיות יינן ביקב ששם את היינן ואת היין בפרונט לעומת יקב גדול ששם המנכ"ל והכלכלה בפרונט?
לאחר מכן ניגשו המקצוענים אל עמדת טעימות היין ולימדו את הצופים:
כמה חשובים חמשת החושים בעת טעימת היין?
מה הוא החוש השישי המסתורי המופיע בעת טעימת היין?
מה מגדיר יין כיבש או מתוק? ומה זה תכלס "עפיצות"?
ולסיום איך מתאימים יין לאוכל?
התכנית הינה בשיתוף אתר 'קידוש' המביא את חוויית יקבי הבוטיק למסך הביתי, האתר הגביל את עצמו ליקבים שמייצרים עד 100K יינות בשנה ורק הם זוכים להציג בו את מרכולתם, וכמובן היקבים הם רק ישראלים, רק כשרים ורק קטנים.