חורף בריא

מדוע ילדים חולים מגיעים לבית הספר?

חנה מורה וותיקה בכיתה ב', משתפת בתופעה שהולכת וצוברת תאוצה: בנות חולות מגיעות לכיתה. כיצד היא מתמודדת עם התופעה? ומה קורה כשההורים לא עונים בפלאפון? (נשים, משפחה).

|
9
| כיכר השבת |
ילד חולה בבית ספר (צילום: שאטרסטוק)

כמדי שנה, החורף מביא עימו אתגר בדמות 'מחלות חורף'. יש שיאמרו בקלילות: "שאלו יהיו הצרות שלנו". ישנן אימהות שתכווצנה את מצחן רק לשמע אזכור הנושא ותתלוננה בצדק: "בחורף אני יותר בבית מאשר בעבודה. כל יום נשארת עם ילד אחר". יש שתאמרנה: "אני כבר בלחץ מהבוס, לא יודעת מה לעשות". ויש שתשתקנה במבוכה: "כן, גם הילד שלהן לא מרגיש טוב רב החורף, אבל בלית ברירה וב'שושו', הן שולחות את הילדים".

אכן, התמודדות לא פשוטה בלחץ של החיים, במציאות עגומה בו הלחץ הכלכלי, לעיתים גובר על הרצון הטבעי, להיות עם הילדים ולהגן עליהם בכל מצב. הדיון מוכר בקשת של גילאי המעון והגן, אך הופתענו לגלות שהוא מעיק גם בגילאי בית הספר הצעירים:

חנה, ב. משתפת בתופעה העגומה:

"אני מורה בכיתה ב' כבר יותר מעשרים שנה ורציתי לעלות נושא שכואב לי מאד.

השבוע אחת מתלמידותיי הורידה את הראש על השולחן. ניגשתי אליה וגיליתי שהיא קודחת מחום. שאלתי אותה ממתי היא לא מרגישה טוב. היא אמרה שכבר בבית היא לא הרגישה טוב ואמא שלה הביאה לה נורופן, אבל היא עדיין לא מרגישה טוב. הצעתי לה להתקשר להורים. בתחילה היא סירבה בלי להסביר וכשהפצרתי בה שבבית היא תרגיש יותר טוב, היא אמרה שאמא אמרה שהיא חייבת ללכת היום לעבודה כי היא צריכה לסגור משכורות וגם אבא שלה סוגר תוכנה והיא חייבת ללכת לבית ספר והם לא יוכלו לענות לפלפון.

הרגשתי תרעומת גדולה והחלטתי להתקשר בעצמי, אך ההורים אכן לא ענו. הופתעתי מאד, מדובר במשפחה טובה. ילדה מטופחת שאף פעם לא חסר לה כלום. הופתעתי שדברים כאלה קורים גם בכאלה משפחות. בצר לי הילדה המתוקה העבירה את היום במזכירות, גם בכדי שלא תדביק את חברותיה וגם בכדי שתוכל לנוח".

חנה ממשיכה לזעוק על התופעה: "זה לא פעם ראשונה שאני מגלה ששלחו ילדה חולה בידיעה לבית הספר ובליבי זעקה על הדור: מה קרה לנו: התמכרנו לעבודה טוטאלית? האם יש ימים בחודש שלילדים אסור לחוש ברע? ילדים צריכים לתפקד בכל מצב? האם איבדנו את סדרי העדיפויות??

וכן, אני יודעת שיש עבודות תובעניות הקשורות בלוחות זמנים קשוחים, אך אי אפשר שזה יבוא על חשבון הילדים!! קחו בחשבון שאותו ילד חולה שמגיע לכיתה, גם אם הוא לא סובל והאקמול או הנורופן משפיעים עליו לטובה, יש עוד שלושים ילדים בכיתה שיידבקו ומעבר לכך, חשבתם פעם על המורה?! לא פעם נדבקתי ממחלה של תלמידה ורותקתי למיטה לשבוע לפחות. בגיל שלי כל שפעת משפיעה על כל כולי.

אני יודעת שבמעון חוזרים חזור והשנה בכל חורף ומזהירים את ההורים לא להביא ילדים חולים למעון. אף פעם לא חשבתי שאצטרך לחדד את הכללים גם בבית הספר. עצוב. תתעוררו!"

בברכת חורף בריא!

תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
לא נשאר לך את מה לבקר?
שתדבקי מילדים נדבר חמודה
4
כתבה חשובה כ"כ! אנשים תתעוררו!!! גם אם אתם לא חסים על המורה שתהיה חולה בגללכם, אז אולי תחשבו על עוון גזל שאתם גורמים בכך שהמורה או הורה אחר שילדכם ידביק יצטרכו להישאר בבית בגללכם. גזל!!!!! יראת שמים זו לא ססמא- זה משהו שפוגש אותנו דווקא בחוסר הנוחות ופה המבחן!
3
זה לא רק גזל. זה גם יכול להיות מסוכן. יש מצבים שאצל ילדים זה משהו קליל יותר. ואנשים עם רקע רפואי או בסיכון. [כגון: נשים בהיריון]. גם קחו בחשבון, כאשר מביאים ילדים חולים לעבודה
נכון מאוד!!! הורים חושבים שצוותי ההוראה הם בייביסיטר
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית