לך, המפקחת היקרה שמגיעה עם חליפה מטופטפת ופאה מסורקת. מביטה במבט ביקורתי בי ובחלל הגן- מה לעשות?! זהו תפקידך. אפילו החיוך שלך יוצא סמכותי. גם המחמאות שלך מגיעות מהגובה. לך, רציתי לומר:
- כשאני עסוקה עם שלושים ילדות יש לי פחות זמן להתייחס אלייך, גם אם את רוצה לומר לי דברים חשובים והכרחיים.
- העצות החינוכיות שלך נשמעות טוב. אבל אם היית קצת יותר מכירה את הילדות ואת מה שקורה בשטח, הן היו גם מעשיות.
- הנוכחות שלך מרתיעה ילדות מסוימות עם קשיי הסתגלות. לא היה מזיק אם היית מפרגנת להן חיוך מלטף, או אפילו סוכריה קטנה. את מגיעה בשבילן, לא?
- הנוכחות שלך מייצרת מצבים מיוחדים. למשל, חני בקביעות מתחילה להשתולל בריכוז כשהיא רואה דמויות זרות. את מסבירה במתינות כיצד לווסת את התנהגותה, אך העצות הופכות למיותרות ברגע שאת יוצאת.
- מילים גבוהות כמו פדגוגיה, מודלינג והתפתחות סנסו- מוטורית, פחות רלוונטיות לילדות בנות שלוש. "עיצוב התנהגות" לא הופך לאטרקטיבי יותר מ"מבצע". הן בהחלט שמחות במבצע; וכשאת אומרת להן בהתלהבות: "וואו, הגננת עושה לכן עיצוב התנהגות", הן מביטות בך כקהל צופים בכלוב קופים.
- לא נורא אם הקישוט בקיר לא הוחלף יום אחרי חנוכה. גם בבית שלך יש סדרי עדיפויות ולעיתים דברים נידחים, לטובת צרכים אחרים, חיוניים יותר, כמו טיפול בילדות.
- היה נחמד לי אילו היית מודיעה לי לפני בואך. אני לא אוהבת שאת מגיעה ביום של מסיבה. וודאי גם את לא אוהבת שמופיעים לך בבית ללא הודעה מוקדמת. בטח לא כשאת באמצע מסע בישולים סוער.
- את יכולה לפעמים לסיים את הביקור ללא מילת ביקורת. העבודה גם כך מאתגרת ולפעמים קצת מתסכלת.
- את יכולה לחסוך לעצמך ולי דקות יקרות בהסברים מיותרים. במקום לנאום לי חצי שעה על חשיבות של משחקים סימבוליים, תבררי בקיצור אם אני מודעת לעניין. אפשר לשער שגננת וותיקה מכירה בערך של משחקי ה"כאילו". לא נעים לי לקטוע אותך באמצע דרשה מעלפת.
- לפעמים את מגיעה עם פרויקטים גרנדיוזיים ותכני העשרה מעלפים. אך אם היית גם מביאה את החומר מוכן להכנה, זה היה יותר מעשי. כי כשאני חוזרת מהעבודה, אין לי פניות וכח לבנות תכנית חינוכית חדשה.
- הופתעתי לגלות שמעולם לא היית גננת. כיצד את יכולה לתת עצות חכמות ונבונות ככל שיהיו, לגננות שעוסקות 30 שנה במלאכה, כשאת לא התנסית ולו ליום אחד בפיזוז בין שלושים ילדות מתוקות?!
אתם הורים? גננות? מפקחות? מה דעתכם בנושא? האם כדאי לוותר על הפיקוח? ואם לאו כיצד ניתן לעשות זאת בטעם ובמינון הנכון?
מוזמנים להגיב ולחוות דעה!
•
רוצים לשתף מאתגרים/ חוויות/ סיפורים/ תובנות מהמשפחה, בית, ילדים, עבודה?- שלחו מייל לכתובת: rivky@kikar.co.il כתבו בנושא המייל: "שיתוף". שתפו מחייכם ואולי השיתוף יתורגם לכתבה שתסייע לרבים כמוכם.