בהשתתפות המדינה: מימון לאיבחון לקויות למידה

השבוע אושר בקריאה טרומית כי המדינה תשתתף במימון אבחון לקויות למידה לילדים החיים בעוני. הצעת החוק שזכתה לתמיכת הממשלה, באה לתקן את המצב שילדים הסובלים מלקויות למידה אינם מאובחנים עקב מצוקה כלכלית ובשל עלותם הגבוהה של האבחונים (אקטואליה)

|
2
| כיכר השבת |
אם אתם אנשי חינוך המשרתים בקודש בבתי הספר ומחנכים את ילדי ישראל נאמנה, הצעת החוק הבאה תשמח אתכם. כמה קשה הססיטואציה למורה בכיתה מול 30 תלמידים, כאשר אחדש מהילדים מתקשה ואינו עומד בקצב הכיתה? הוא יוצא מריכוז, משתעמם ואז מתחילה החגיגה לפעמים הוא סוחף אחריו כיתה שלימה.

לפעמים גם המורה ניצב חסר אונים למרות הידע והכלים העומדים לרשותו, הילד זקוק לאבחון, בירור הנקודה היכן מתרכז אצלו הקושי ומהי הלקות ממנה הוא סובל כדי להתגבר עליה. המורה ממליץ לפנות לאיבחון, אך כאן יש קושי, אם ההורים אינם בעלי אמצעים לא ייעשה דבר, האבחונים עולים כסף רב. כדי לאתר בעיה או לקות למידה נדרשת מיומנות ופניה לאיש מקצוע מתמחה, על מנת להזהר לא לגזור על הילד לקות שאינה שייכת לו, אך עקב עלותם הגבוהה של האבחונים, הילד נותר ללא אבחון והמורה נשאר חסר אונים מולו.

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הצעת חוק שהגיש ח"כ יואב בן צור, ההצעה מבקשת לעגן בחוק את השתתפות המדינה במימון אבחונים עבור ילדים בעלי לקויות למידה ממשפחות מעוטי יכולת. כהסבר להצעת החוק נכתב: "בכל שכבת גיל במערכת החינוך ישנם כ-40,000 ילדים החיים בעוני. בין 10% ל-15% מילדים אלו זקוקים לאבחונים בשל קשיי לימוד מהם הם סובלים. עקב מצוקה כלכלית ובשל עלותם הגבוהה של האבחונים, המגיעים לסכומים של אלפי שקלים, נאלצים ההורים לוותר על ביצוע האבחון והילד נותר עם מצוקתו ללא ככלים ועזרה שתסייע לו להתקדם. שאלפי ילדים בכל שכבת גיל לא זוכים להזדמנות חינוכית שווה, בשל מצבם הכלכלי הקשה של הוריהם".

החוק החדש יעגן את השתתפות המדינה במימון אבחונים עבור ילדים החיים בעוני, זאת לאחר איתורם, באמצעות מוסד החינוך שבו הם לומדים ובהתאם לצורכיהם. הצעת החוק קובעת, כי "שר החינוך יקבע הוראות בדבר הליך איתור של ילדים זכאים במוסדות החינוך לצורך הפנייתם לאבחון; נמצא כי קיימת סבירות לכך שילד זכאי הוא בעל לקות למידה, יפנה מנהל מוסד החינוך את הילד הזכאי לאבחון בידי מאבחן מוכר, ובלבד שניתנה הסכמת הוריו; האבחון יינתן ללא תשלום; תוצאות האבחון יועברו על ידי המאבחן המוכר להורי הילד, ובהסכמתם – גם למוסד החינוך".

ח"כ בן צור אמר במליאת הכנסת: "מדובר בהצעת חוק חברתית, הומנית ושוויונית במיוחד. זהו צעד נוסף בדרך לשוויון במערכת החינוך, שכן כל ילדי ישראל זכאים לאבחונים אלו - באותה מידה. אני מבקש להודות לשר האוצר משה כחלון, שהבין את הצורך ואת הצדק שבהצעת חוק זו ולשר החינוך על תמיכתו בהצעה".

]]>
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מי כתב את המאמר?
חיגי
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית