רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 3 פלפלים מתוקים - 2 ירוקים ו-1 אדום, חתוכים לקוביות
- 4 עגבניות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה
- 4 ביצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפלפלים במשך 2-3 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופפריקה ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם על אש בינונית-נמוכה עד שהעגבניות רכות. מנמיכים לאש נמוכה.
כעת יש לכם 2 אפשרויות:
אפשרות א': טורפים את הביצים בקערה גדולה, יוצקים על כל תכולת המחבת ומערבבים בעדינות עד שהתבשיל הופך למעין חביתה מקושקשת עשירה במיוחד. מבשלים ללא מכסה במשך 3-5 דקות, עד שהביצים מתייצבות, ומסירים מהאש.
אפשרות ב': בדומה לשקשוקה, יוצרים שקעים בתכולת המחבת ושוברים ביצה אחת לכל שקע. מבשלים במשך 8-10 דקות על אש נמוכה ללא מכסה.
בין אם בחרתם באפשרות א' או באפשרות ב', לקראת סוף הבישול, מתבלים בפלפל שחור ושבבי צ'ילי גרוס.
מגישים את התבשיל חם לצד לחם טרי איכותי ומקשטים בבצל ירוק או פטרוזיליה קצוצה.