רכיבים
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר
- 225 גרם קמח - מודדים לאחר הניפוי
- 2 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות חלב
- 1 כפית חומץ, סיידר תפוחים או יין לבן
- 2 בננות בשלות מאוד
- 200 גרם שוקולד צ'יפס - משוקולד חלב או שוקולד לבן
- 4 כפות סוכר דמררה (לא חובה)
אופן ההכנה:
מתכון ל-10 מאפינס גדולים או 12 מאפינס קטנים יותר
1. מחממים את התנור ל -180 מעלות ומרפדים את שקעי תבנית המאפינס עם מנג'טים.
2. בקערה, מועכים היטב את הבננות, מוסיפים את הסוכר והחמאה וטורפים יחד במרץ. ניתן להשתמש כאן במקצף ידני.
3. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הביצים, החלב והחומץ. מערבבים הכל היטב, אך שימו לב לא לערבב יתר על המידה. לבסוף, מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס.
4. מחלקים את התערובת בין שקעי התבנית וממלאים עד 3/4 מגובה כל שקע. מפזרים מעל מעט סוכר דמררה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפינס יוצא עם פירורים לחים.
משקיענים? הגישו את המאפינס עם גנאש שוקולד לאקסטרה פינוק - והנה מתכון מעולה.