זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- פרוסות חלה
- מלח
- שמן זית
- 1 שן שום, קלופה
- 1 עגבנייה בשלה, חצויה לשניים, ללא הזרעים
אופן ההכנה:
1. מפזרים מעט מלח על פרוסות החלה משני הצדדים, מזלפים מעל שמן זית וקולים משני הצדדים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהן זהובות ופריכות. השגיחו על הלחם מקרוב, שלא יישרף.
2. לאחר שהפרוסות הקלויות מצטננות מעט, משפשפים עליהן את שן השום ואת חצאי העגבנייה, כך שהמיצים ייספגו היטב בלחם. מזלפים עוד קצת שמן, אפשר להוסיף מעט מלח ומגישים מיד.