זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- כיכר לחם, רצוי לחם מחמצת
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
- 2 שיני שום גדולות, כתושות
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. בקערה עמידה לחום, מערבבים את החמאה, השום והמלח וממיסים במיקרוגל. לאחר שהחמאה נמסה, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.
2. פורסים את הלחם באלכסון לימין ולשמאל למעויינים בגודל 2 ס"מ - אך לא חותכים עד הסוף.
3. בעזרת האצבעות, מרחיבים מעט את החריצים ויוצקים ביניהם את רוטב החמאה והשום ודוחפים בפנים את המוצרלה. את הרוטב שנותר מברישים על הלחם.
4. עוטפים את הלחם בנייר כסף, מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שרוב הגבינה נמסה. פותחים את נייר הכסף ואופים עוד 5-10 דקות כדי שהלחם יהיה פריך. מגישים מיד.