מתכון ללחם נתלש עם גבינה ושום

כמו לחם שום, רק הרבה יותר טוב! המנה הקבועה שלכם מעתה ואילך כשיבקשו מכם "להכין משהו" לארוחה חלבית. מתכון ללחם נתלש עם גבינה ושום - המון גבינה נוטפת ונמסה (מתכונים, אוכל)

|
6
| כיכר השבת |
לחם נתלש עם גבינה ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • כיכר לחם, רצוי לחם מחמצת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
  • 2 שיני שום גדולות, כתושות
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. בקערה עמידה לחום, מערבבים את החמאה, השום והמלח וממיסים במיקרוגל. לאחר שהחמאה נמסה, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

2. פורסים את הלחם באלכסון לימין ולשמאל למעויינים בגודל 2 ס"מ - אך לא חותכים עד הסוף.

3. בעזרת האצבעות, מרחיבים מעט את החריצים ויוצקים ביניהם את רוטב החמאה והשום ודוחפים בפנים את המוצרלה. את הרוטב שנותר מברישים על הלחם.

4. עוטפים את הלחם בנייר כסף, מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שרוב הגבינה נמסה. פותחים את נייר הכסף ואופים עוד 5-10 דקות כדי שהלחם יהיה פריך. מגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
שלום רב וחודש מבורך, אסור להכין לחם חלבי כאשר הצורה זהה ללחם הפרווה, חייבים להכין בצורת משולש. כמו הבורקסים החלביים. אם לא מכינים בצורה שונה, זורקים לפח.
מבואר בהלכה שאם יש היכר שזה פת חלבית אין צורך בחיתוך שונה ובזה רואים את הגבינה מעל הלחם ואין חשש שיטעו לאכולו עם בשר, עיין ביורה דעה סימן פ"ז
לפי דבריך כל סנדוויץ פסטרמה או גבינה צריך לזרוק לפח משום שדומה לסנדוויץ' פרווה (שוקולד למשל)! מה גם שבסדוויץ' רק המילוי שונה מה שלא ניכר מבחוץ בעוד כאן הגבינה ניכרת מבחוץ...
3
לא מומלץ להשתמש בנייר כסף בחום, חומר רעיל חודר למזון.
2
סוף הדרךךךךךךךךךךךךךךךךךך, טעים מאודדדדד
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות