רכיבים
- 1 כוס (120 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב מלא
- 3 ביצים
- 1/4 כוס (55 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
- מלח גס
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זרעי ענבים
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 2 כפות רום (לא חובה)
- ריבת תפוחים (או קומפוט) או ריבת חמוציות, להגשה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, החלב, הביצים, החמאה המומסת וקורט מלח ומקציפים היטב לאיחוד, עד לקבלת בלילה אוורירית. נותנים לנוח בטמפרטורת החדר במשך 20-30 דקות.
2. במחבת גדולה ומשומנת היטב, מחממים את שמן זרעי הענבים על אש בינונית, עד שהוא מעלה גיצים. שופכים פנימה את הבלילה ונותנים לה לשבת במחבת, ללא נגיעה, כך שהיא יכולה להתחיל לקבל גוון מעט שחום בתחתית. בעזרת מרית שטוחה הופכים את הפנקייק וממשיכים לטגן עד להשחמה בצד השני, בערך 2 דקות.
3. בעזרת שני מזלגות, חותכים גס את הפנקייק לחתיכות בגודל של עד 2.5-5 ס"מ. מפזרים בחופשיות את אבקת הסוכר.
4. אם משתמשים, מזלפים את הרום מעל הפנקייקס ונותנים למחבת להידלק. מניחים ללהבות לשקוע ואז מגישים את הפנקייקס חמים, מלווים בריבת תפוחים ו / או חמוציות.