רכיבים
- 12 פרוסות עבות מלחם בריוש / חלה / לחם מחיטה מלאה
- 1/2 1 כוסות חלב
- 4 ביצים גדולות
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף סירופ מייפל + תוספת להגשה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
- 1/2 כפית מלח גס
- 90 גרם חמאה עם מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף קינמון
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
2. חותכים כל פרוסת לחם ל"מקלות" בגודל 2.5 ס"מ. בקערה בינונית, טורפים יחד את החלב, הביצים, תמצית הווניל, המייפל, המוסקט, המלח ו-15 גרם חמאה מומסת.
3. טובלים את מקלות הלחם בתערובת הביצים כך שהם יצופו היטב מכל צד. מוציאים ומנערים את השאריות בחזרה לקערה.
4. מסדרים את המקלות המצופים בתבנית המוכנה ואופים במשך 10 דקות. הופכים ואופים במשך 10-15 דקות נוספות או עד להזהבה קלה.
5. במקביל, ממיסים את החמאה הנותרת בסיר בינוני על אש בינונית במשך 2-3 דקות, עד שהחמאה מעלה ניחוח קלוי ואגוזי. מסירים מהאש.
6. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר והקינמון.
7. מברישים כל מקל פרנץ' טוסט אפוי בחמאה המומסת ומפזרים מעל בנדיבות את תערובת הסוכר והקינמון. מגישים חם עם סירופ מייפל לטבילה.
איך מקפיאים? מסדרים את המקלות המכוסים סוכר וקינמון בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים במשך שעתיים ליציבות. מעבירים לכלי אטום (אפשר לסדר אותם בשכבות) ושומרים במקפיא במשך 3-4 חודשים.
כשרוצים, שולפים את המקלות מהמקפיא, מחממים במיקרוגל במשך דקה, הופכים ומחממים במשך דקה נוספת.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות