"מתכון לביצה מקושקשת" נשמע כמו צירוף מילים מגוחך במיוחד. ביצה מקושקשת אמורה להיות הדבר שהכי קל להכין. וזה באמת נכון, לא מסובך להכין מקושקשת, אבל רוב הסיכויים שהשם הראוי למה שאתם קוראים "מקושקשת" זה "חביתה פשוטה חתוכה". כי מקושקשת מושלמת, רכה, זהובה ואוורירית זה כבר עניין אחר לגמרי.
בהגדרה, ביצה מקושקשת עשויה לרוב מכמה ביצים שלפני הטיגון ובמהלכו מערבבים אותן במרץ כדי להכניס יותר אוויר לביצה ולמנוע היווצרות משטח אחיד ויצירת מרקם פירורי או גושי שנראה מוצק אך למעשה הוא רך ואוורירי.
איך משיגים את האיזון המושלם? במקום להוסיף חלב לתערובת, כמו שרבים עושים, הוסיפו מעט סודה לתערובת הביצים הטרופות - היחס צריך להיות 1 כף מי סודה על כל 2 ביצים.
כך זה עובד: כאשר תערובת הביצים עם הסודה פוגשת את המחבת החמה, החום גורם לבועות הסודה להתרחב וכך המקושקשת הופכת לאוורירית יותר. בנוסף, לסודה אין ריח, צבע או טעם, מה שמשאיר אתכם עם מקושקשת מושלמת שלעולם לא תחשוף את הסוד שלכם.