רכיבים
- 4 פרוסות לחם גדולות ועבות (מומלץ: לחם שאור)
- 4 פרוסות עבות של גבינת מוצרלה
- 1/4 כוס פסטו קנוי או ביתי
- 30 גרם חמאה
לרוטב העגבניות:
- 1 שן שום, כתושה
- 250-300 גרם עגבניות שרי
- 30 גרם חמאה
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת רוטב העגבניות:
1. חורכים קלות את העגבניות במחבת יבשה, מנמיכים מעט את האש, מוסיפים 15 גרם חמאה, ומערבבים. לוחצים בעדינות על העגבניות עם גב של כף עץ לשחרר את המיצים, ומוסיפים את החומץ, השום והחמאה הנותרת. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מסירים מהאש.
הרכבת הטוסט:
2. מורחים את הפסטו על 2 פרוסות לחם, מסדרים עליהן את פרוסות המוצרלה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. סוגרים עם פרוסה נוספת לסנדוויץ', ומורחים את החמאה על החלק העליון של כל פרוסה, מבחוץ.
3. מחממים מחבת נקייה על אש בינונית, מניחים את הסנדוויץ' וקולים עד שהגבינה נמסה. הופכים פעם או פעמיים, עד ששני הצדדים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים, חוצים באמצע ומגישים מיד.