רכיבים
- 16 פרוסות חלה משבת / לחם
- 113 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 150 גרם גבינה לבנה / גבינת שמנת / גבינה רכה (כמו קוטג', ריקוטה, קממבר)
- 230 גרם מוצרלה, חתוכה ל-8 פרוסות עבות
למרק העגבניות:
- 400 גרם רוטב עגבניות קנוי או ביתי
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית תימין מיובש
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית פיירקס / חרס בגודל 23X33 ס"מ.
2. מורחים חמאה על צד אחד של כל פרוסת לחם. הופכים 8 פרוסות ומורחים את צידן השני בגבינה לבנה / רכה. על כל אחת מאותן 8 פרוסות, מניחים פרוסת מוצרלה וסוגרים עם פרוסת לחם נוספת כשצד החמאה פונה כלפי חוץ, כך שיתקבלו 8 כריכים.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. עובדים בקבוצות וקולים במחבת 2 כריכים בכל פעם במשך 2-3 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת.
הכנת המרק:
4. בסיר בינוני, מערבבים את רוטב עגבניות עם רסק עגבניות עד לקבלת מרקם חלק, ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהנוזלים מתחילים לבעבע. מערבבים פנימה את השמנת המתוקה והתימין.
5. בקערה בינונית, טורפים את הביצים. יוצקים כשליש מתערובת העגבניות החמה לקערת הביצים, וממשיכים לטרוף ללא הפסקה.
6. יוצקים את התערובת שבקערה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתעבה קלות, במשך 3-4 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
רגע האיחוד:
7. יוצקים מחצית ממרק העגבניות לתבנית, מסדרים את הכריכים בשני טורים ויוצקים מעל את שאר המרק. מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהמרק מבעבע והגבינה נמסה. מצננים 5 דקות לפני ההגשה.