זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כף פרג
- 2 כפיות אבקת בצל
- 2 כפיות אבקת שום
- 2 כפיות שומשום
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית מלח
- 1 בייגל גדול, חצוי לשניים לרוחב
- 10 גרם חמאה
- 2 ביצים גדולות
אופן הכנת ביצת עין אפויה בתוך בייגל:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומערבבים את התבלינים יחד בכלי.
2. בעזרת קערה קטנה, קורצים החוצה ומגדילים את החור במרכז שני חצאי הבייגל.
3. במחבת קטנה שניתן להשתמש בה גם לאפייה בתנור, ממיסים 5 גרם חמאה ומוסיפים חצי בייגל אחד כשהצד החתוך כלפי מטה. שוברים את הביצה לתוך החור ומפזרים מעל כפית מתערובת התבלינים.
4. מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 3-5 דקות.
5. חוזרים על סעיפים 3 ו-4 עם חצי הבייגל הנותר ומגישים מיד, חם.