רכיבים
- 400 גרם כרוב ניצנים
- 400 גרם בטטה
- 1/2 1 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- לביצה עלומה: 4 ביצים טריות וקרות | ממהרים? לכו על ביצת עין
- לרוטב:
- 2 כפות אריסה
- 3 כפות חומץ תפוחים
- עלי ארוגולה לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חוצים לשניים את כרובי הניצנים, ומקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות. משטחים את הירקות בתבנית, בשכבה אחידה, מזלפים מעל את שמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל.
3. צולים את הירקות במשך 17-20 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהם מתרככים ומזהיבים.
4. יש לכם זמן וסבלנות? הוסיפו לקערה ביצה עלומה - וכך תכינו אותה.
אלטרנטיבה לממהרים / עצלנים: לכו על ביצת עין רגילה.
5. מחלקים את תערובת הירקות הצלויים ל-4 קערות, מקשטים בחופן עלי ארוגולה, עליהם מניחים את ביצה עלומה או ביצת עין אחת, מערבבים את האריסה וחומץ התפוחים ומזלפים 2 כפיות מהרוטב על כל קערה (ניתן להחליף בכל רוטב אהוב אחר).