מתכון לפריטטה עם מגוון ירקות וגבינות

הפריטטה האיטלקית עושה קסמים בחביתה הרגילה ומגוונת אותה בצבעוניות משמחת עין, עם תוספת מלבבת של ירקות וגבינות, שהופכים את החביתה לתפוחה וטעימה להפליא (מתכונים, אוכל)

פריטטה ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 3 עגבניות
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 5 פטריות שמפניון
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 1/2 גביע קוטג'
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל

אופן הכנת פריטטה עם מגוון ירקות וגבינות:

רגע לפני: גם בחביתות, המטבח האיטלקי לא מאכזב ומגיש בגאווה את הפריטטה - שאוספת את שאריות השבוע ועושה קסמים בחביתה הרגילה שהופכת לצבעונית וטעימה, עם תוספת מלבבת של ירקות וגבינות.

• פורסים את העגבניות, הגמבות, הפטריות (ללא הרגל) והשום.

• מחממים מעט שמן במחבת, ומבשלים את העגבניות על אש בינונית, עד שהנוזלים ניגרים ומצטמצמים מעט.

• מגביהים את האש ומוסיפים את הפטריות, הגמבות והשום. מבשלים יחד במשך 5-7 דקות נוספות.

• מוסיפים את הקוטג', גבינת החמד, והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב את כל המרכיבים.

• מפזרים מעל החביתה המתגבשת את הגבינה צהובה ומבשלים כך, ללא ערבוב נוסף, במשך 10 דקות על אש בינונית עד שהפריטטה מוכנה לגמרי.

אופן ההגשה: את הפריטטה יש להגיש חם, ולכן כדאי להכין אותה סמוך להגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות