נתחיל בהכנת הבשר, ובזמן שהוא בתנור, נמשיך להכנת שאר המנות:
עיקרית: בשר ותפוחי אדמה בתנור
מנה שמתחילה בבישול על הגז, מסתיימת בתנור וממלאת את הבית בריח משגע: בשר צלעות ללא עצם ותפוחי אדמה קטנים מתובלים היטב וצלויים בתנור - סיר מרשים, קלאסי וחגיגי שעבדתם עליו 15 דקות מקסימום.
מנת פתיחה: פילה טונה ממולא עשבי תיבול ברוטב פלפלים חריף
פילטים של טונה בשרניים ועסיסיים ובתוכם מילוי פטרוזיליה וכוסברה לימוני, רענן ומתובל היטב, עטופים ברוטב פלפלים חריף ומדהים שרק מחכה לחלה שתטבלו בו. מנת פתיחה יפהפייה לשולחן השבת.
סלט תפוחים עם שומר, פקאנים וחמוציות ברוטב הדרים
סלט שמבשר את בוא הסתיו עם מרקמים קראנצ'יים כיפיים וטעם שנע בין חמצמץ למתוק ונגיעה של חריף בזכות הרוטב המופלא שלו שמורכב ממיץ תפוזים, שאלוט וחומץ תפוחים. באמת לא ברור מה טעים יותר: המרקם של הסלט או הרוטב.
מנת ביניים: מרק דלורית
מרק כתום, סמיך וקטיפתי, אך קליל ולא מכביד שנגיש בין הדגים לבשר.
במקביל, נניח לכל סועד על הצלחת מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל
ריבועי בצק עלים, מעט חרדל, סלמון - וזהו, בגדול. למען הסדר הטוב, הנה מתכון מסודר עם פרטים קטנים כמו זמני אפייה:
קינוח: עוגת פאדג' שוקולד נמסה בפה
מורן פינטו עם מתכון לעוגת פאדג' שוקולד נמסה בפה שמגישים כקינוח חם בסוף הסעודה לצד כדור גלידת וניל קרה.
קינוח נוסף או עוגה לבוקר של שבת: עוגת לימון בחושה לחה ועסיסית
עוגה לימונית, חמצמצה-מתקתקה, סופר עסיסית, לחה, רכה כמו ענן, טעימה טעימה והכי חשוב: פרווה לגמרי וללא ביצים. למעשה, היא מסוג העוגות שאנחנו צריכים בהישג יד כל הזמן.