מרבית מתכוני האפייה דורשים יחסי חלמון-חלבון ספציפיים מאד. אבל עבור אופים מתחילים (ובואו נהיה כנים, אפילו בקרב מנוסים), הפרדת חלמונים מחלמונים למאכלים כעוגות או פריטטות, יכולה להיות תהליך מבולגן ומסובך. בפעם הבאה שתמצאו את עצמכם במצב הזה, הנה טריק פשוט לייעול התהליך:
טלו בקבוק מים רגיל, הסירו את הפקק ושטפו אותו היטב. פתחו בזהירות את הביצים לקערה גדולה, מבלי "לשבור" את החלמונים (התראת ספוילר: זה החלק הקשה ביותר). לחצו במרכז הבקבוק וקרבו אותו בעדינות לחלמון שכמו קסם פשוט ישאב פנימה. אז תוכלו לשחרר את אחיזתכם ההדוקה ולהעביר את החלמון המופרד לקערה חדשה.
אח, מדהים. הפרדת קרטון הביצים לשלל עוגות הגבינה שתכננתם להכין לחג השבועות, כבר לא נראית משימה בלתי אפשרית.