"הבת שלי סיפרה לי שהיא התביישה לספר להורים שלה על הטיול כי היא ידעה שאין להם כסף לשלם עליו", מוסיפה אמה של החברה. "לא מדובר רק בטיול שנתי, גם כשהיה מדובר בפעילות חינוכית מחוץ לכותלי בית הספר, היא הייתה עובדת על ההורים ועל בית הספר. היא הייתה מתארגנת כאילו היא יוצאת לפעילות אך במקום, הייתה הולכת לחברות משכבה בוגרת יותר. זו רשעות, אטימות ונבזות של כל בית הספר. הם ידעו על המצוקה הכלכלית שלה, אף אחד לא נקף אצבע על מנת למצוא לה פתרון".
בכירה במשרד החינוך שמכירה את המקרה אמרה בראיון לחדשות 2 Online כי מהמידע הגיע אליה, בית הספר היה דווקא קשוב למצוקת הילדה. "אני יודעת שהמחנכת שלה דיברה איתה ואפילו השיגה לה ציוד שהיה דרוש לה בשביל לצאת לטיול. יחד עם זאת, זהו מקרה קשה מאוד".
מורים, שימו לב, גלו עירנות והפנו לעזרה במידת הצורך. "לצערנו הרב ילדים בגילאים האלה מרגישים שזהו סוף העולם ובמקום לשתף את המבוגרים, הם מחליטים לעשות מעשה קיצוני", מוסיפה הבכירה. "אני מבקשת לנצל את ההזדמנות כדי לפנות להורים ולילדים כאחד ולהגיד להם שתמיד אפשר לפנות באופן אנונימי לעזרה, יש לנו את כלים לטפל בזה. ויש אפשרות להתקשר לארגונים שיכולים לסייע בעניין, צוות בית הספר חייב להיות ער למצוקותיהם של התלמידים.
גורם בכיר נוסף שמכיר את פרטי המקרה סיפר כי המשפחה הייתה מוכרת לגורמי הרווחה ומטופלת על ידיהם. הוא הוסיף כי מהידוע לו, בבית הספר המתינו לילדה הבוקר במשך שעתיים וניסו להתקשר להוריה אך משלא הייתה תשובה, נאלצו לבסוף לצאת בלעדיה. כשנשאל מדוע לא נשלח איש לביתה של הילדה בכדי לחפש אותה, ענה כי אין הוא יודע.
מנגד, הורי החברות של הנערה מספרים סיפור אחר. הם טוענים שאם בית הספר היה באמת עושה הכל כדי להוציא אותה לטיול, היא הייתה בחיים היום. "הבת שלי סיפרה לי כמה הטיול היה חשוב לה, כמה היא חיכתה והתכוננה", מספרת בבכי אמה של חברה נוספת. "יש פה אחריות כוללת של כל בית הספר ושל משרד החינוך. משרד החינוך מנסה לצאת נקי ומעביר את האחריות לילדה, במקרה הזה זה לא נכון".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "מדובר במקרה קשה מאוד. הודענו לתלמידים במהלך הטיול השנתי בצורה הרגישה ביותר על אובדנה של הילדה. מנכ"לית המשרד, מיכל כהן, כבר פתחה בבדיקה ללמוד את נסיבות האירוע".
]]>