"איני בעמדת שיפוט", אומרת ח"כ סטרוק בשיחה ל-Mame, "אך חושבת שנשים חרדיות יכולות להיות בכנסת. אני חשה שהמאבק הנסער הזה מיותר, הדבר הזה לא חייב לבוא באמצעות מאבק. ניתן גם לעשות זאת דרך לידה טבעית והתפתחות נורמלית",
סטרוק מוסיפה ואומרת: "אם נביט סביבנו נראה כי נשים חרדיות הגיעו לעמדות השפעה יפה, בולטת וראויה, היה נכון יותר שזה יבוא ממקום של הסכמה, שהמגזר החרדי והרבנים יבינו שזה בסך הכל קידוש השם.
"כשאני עומדת על בימת הכנסת ומספרת את סיפור חיי - איך אני מגדלת משפחה ברוכת ילדים, והייתי מוסרת שיעורים פרטיים לתלמידים על מנת לפרנס ולהשלים הכנסה ולתמוך בבעל שלומד תורה, אני מביאה את עולם הערכים של משפחתי אל תוך הכנסת. אין קידוש ה' יותר מזה.
"אישה שעולם הערכים שלה הוא עולם התורה והיא אישה אינטליגנטית, דבקה בערכיה, מביאה עמה ערך מוסף.
"להסכים עם ערכי החברה הפמיניסטיים, השמאלניים כדי להיות נציגת ציבור; להיפך - ניתן לעשות זאת באמצעות עולם הערכים התורני".
מדוע החלטת להצטרף לעולם הפוליטי?
"בזמנו פנה אלי השר ח"כ אורי אריאל שאצטרף למפלגה. זו היתה יוזמה של אנשים רבים ושל הרב חנן פורת ז"ל, שהלך וביקש את הסכמתו של הרב דב ליאור. ללא הסכמת רב לא הייתי מצטרפת לפוליטיקה בשום פנים ואופן".
עד כמה שונה נציגות נשית בכנסת בעולם הדתי לאומי מהעולם החרדי?
"ברור שלכל מגזר יש את עולם הערכים הפנימי שלו, אבל יש גם נורמות מקובלות. אני ממליצה שזה יבוא בהסכמה מתוך הציבור החרדי. מאבק כזה צריך להתנהל נכון, מבלי שיעורר התנגדות מראש.
"אישה חרדית בכנסת יכולה להביא הרבה כבוד וקידוש ה', בדרך הנכונה. אם תהיה כזו בכנסת הבאה אשמח לשתף אתה פעולה בנושאים החשובים והערכיים לשומרי המצוות".
]]>