כיכר השבת
... במשפחות הכי טובות

איך ניתן לחזק את הקשר בין בני המשפחה?

המשפחות מתרחבות, הקשר מתרופף ולכולנו נחמץ הלב. חבל שלא שומרים על קשר. אין כמו משפחה, אך הכל נשאר בקלישאה. • קבלו טיפים פשוטים לחיזוק הקשר המשפחתי. (משפחה)

|
4
| כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

לא האמנתי כשפגשתי את גיסתי עם ילדיה. הילדים כל כך גדלו. לא הכרתי אותם כלל וכלל. ניסיתי לפנות לילדים בשמות, אך מהר מאד התייאשתי. כל ילד אשר פניתי אליו בשם חייך בנימוס: "זה לא אני, זה הוא". כל אחד הצביע על האח שמעליו. במוחי הם נחקקו לפני שנה. כך שהשמות התבלבלו. את שמות הקטנים בכלל לא זכרתי. כשהתפעלתי מיוסי הקטן שלה שהתחיל ללכת, היא פרצה בצחוק: "את יודעת שהוא כבר הולך שנה"? כששאלתי את גיסתי משהו על עבודתה היא הביטה בי בתדהמה: "מה, לא שמעת שהחלפתי עבודה?" "מתי"? שאלתי בהפתעה. לפני יותר מחצי שנה. היא ענתה בשעשוע. עוד כמה דקות של שיחה מתגלגלת ואנו מגלות שכנראה יותר מדי זמן לא נפגשנו ולא שוחחנו. הבעיה שאנחנו לא היחידות במשפחה שלא נפגשות. יש לי אחים ואחיות שלא פגשתי כבר שנה. הדבר חרה לי מאד. חבל, חבל שלא שומרים על קשר. איך ניתן לחזק את הקשר בין בני המשפחה?

קבלו טיפים פשוטים לחיזוק הקשר המשפחתי

מפגשים משפחתיים מאורגנים

הקפידו לארגן מפגשים משפחתיים לפחות שלושה פעמים בשנה. חשוב שגם הילדים ייפגשו, אך ארגנו גם מפגש ללא ילדים, כדי שתוכלו לדבר בפניות ונחת. בכל משפחה יש מתנדב אשר ישמח לארגן את האירוע, אך אם כל אחד יעקם את אפו על המפגש בתירוצים כמו: "אני בתקופה עמוסה", "רוצה להיפגש במסעדה", "לא רוצה במסעדה", "רוצה בגינה…" גם הוא לבסוף יתייאש וישאיר את המטלה למישהו אחר. לכן שתפו פעולה עם מארגן המפגש. השאירו דעות אישיות בצד. נסו לפנות זמן למרות עומס החיים. חיבור המשפחה חשוב לכם, חשוב לילדים, חשוב להורים, חשוב לכולם.

היפגשו אצל ההורים

אם אתם הורים. עשו מאמץ לארח בשבתות כמה ילדים יחדיו. שבת היא הזדמנות מצוינת לחיזוק הקשר המשפחתי. בשבת יש זמן לשוחח בנחת ולהכיר את הילדים כשהם משוחררים. אם אתם ילדים- שתפו פעולה עם האירוח. היענו להזמנה גם אם אתם פחות אוהבים בלגן, עזרו להורים בהכנת האוכל לשבת. אתם יכולים להגיע עם עוגה וסלט ולהקל מעט על ההורים. גם בזמן האירוח היו רגישים להורים. נכון שילדים זה ילדים ובית זה לא בית מרקחת, אבל יש לשמור על סדר וניקיון מינימלי. הסבתא לא צריכה להיות השוטר ששומר שלא יקפצו על הסבתא והבית לא צריך להיות כולו מוצף במשחקים. השאירו טעם טוב כדי שהסבתא תחכה לביקור הבא, גם אם יש הרבה ילדים בבית.

הקדימו לבוא לשמחות משפחתיות

אני יודעת שרובכם נזעקים- להקדים לשמחות משפחתיות?! קודם שנמצא זמן לבוא. אבל דעו ששמחות משפחתיות, דווקא של בני- דודים רחוקים, הן הזדמנות נהדרת לפגוש את המשפחה. ומנגינת הבורקסים יותר נעימה לשיחה ממנגינת הריקודים, לכן אני ממליצה גם להקדים. תאמו את זמן ההגעה עם המשפחה הקרובה, כך שתספיקו להיפגש ולהנות יחדיו מהמפגש.

פתחו קו משפחתי או קבוצת וואטצאפ

נצלו את הטכנולוגיה המתקדמת לגיבוש המשפחה. פתחו קבוצת וואטצאפ משפחתית. או וואטצאפ טלפוני לפי מה שמתאים לאורח החיים במשפחה. השאירו את הקו פעיל. שתפו בשמחות גדולות, אך גם בשמחות שגרתיות, כמו איחולי מזל טוב לרגל יום ההולדת, ברכות לרגל בקיעת שן ראשון לתינוק או צעדים ראשונים של הפעוט. שתפו בסיפורים יומיומיים ותחזקו את הקשר מרחוק.

אל תהססו ליזום שיחות טלפון

מותר להרים טלפון לאחות, גיסה או חמות גם ללא סיבה מיוחדת. סתם להעביר חוויות ולשאול לשלומן. לא צריך לבקש מתכון ולא להתעניין על שידוך או עניין חשוב. סתם, לדבר בשביל הכיף. אין כמו שיחה של אחד על אחד לחיזוק הקשר.

עודדו את הילדים לשמור על קשר משפחתי

אם קשה לכם ליזום שיחה טלפונית, עודדו את הילדים לשוחח עם הבני- דודים, ליזום שיחות טלפון, לתקשר עם הבני- דודים. לעיתים הילדים עושים את העבודה יותר טוב מההורים…

הזמינו אחים ואחיות

הזמינו את האחים והאחיות לשבתות או סתם לערב בילוי נחמד. נכון שלפעמים זה דורש יותר הכנה וגם קצת מתיש. אבל זה שווה את התוצאה.

תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
אהבתי את הטיפים וזה באמת חשוב לשמור על קשר משפחתי
יהודה
3
ככה זה אבות לפעמים שוכחים שמות של הילדים
דוד
2
אלה טיפים טובים
ישי
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית