מהמחקר עלה כי ישנו סוג אוכל מסוים שיכול לעורר תחושת התמכרות בקרב אנשים מסוימים ולהוביל אותם לאכילת יתר. 120 סטודנטים ענו על שאלון בנוגע לאוכל, תוכן השאלות נגעו בעניין ההתמכרות הרגשית שלהם למאכלים הוצגו בפניהם בזוגות 35 סוגי מאכלים, ושאלו אותם איזה אוכל היה גורם להם לדעתם להתמכרות .
התוצאות של המאכלים הממכרים היו לפי סדר: בראש הרשימה עמדו סוגי אוכל עתירי שומן, במהלך המחקר נערך ניסוי , כאשר הסטודנטים אכלו את המזונות הללו המוח שלהם הראה על תחושת עונג במוח, כאשר הם קיבלו אוכל מעובד נמדדה במוחן רמת הדופמין – החומר האחראי במוח על תחושת ההנאה, וזה מה שגורם לנו להתמכר לאותם מזונות כדי לחזור ולתרגם את גורם ההנאה.
במהלך המחקר גם נבדקו מימדי גיל וגודל והאם הם יכולים להוות השפעה על התמכרות למזונות מסוימים. מבחינת הגודל נמצא כי אנשים בעלי גוף גדול יותר הראו משיכה גדולה יותר לסוגי מזונות אך לא באופן חריג במיוחד. רמת הציפיה היתה כי אנשים בעלי משקל גדול יותר יהיו מכורים יותר לאוכל, אכן יש הבדל אך לא הבדל נחרץ.
כאשר החוקרים שאלו, מה תרצו לאכול? התשובות הנפוצות ביותר היו: שוקולד צ'יפס וגלידה. התשובה על השאלה המרכזית איזה אוכל מעורר אצליהם הכי הרבה תיאבון? בראש הרשימה היתה הפיצה. שוקולד וצ'יפס היו בפער קטן מהפיצה, ובתחתית הרשימה היו מלפפון שעועית וגזר, מה שמפליא שמים גם כיכבו בראש הרשימה.
מסתבר שהתמכרות לאוכל עתיר שומן וסוכר אצל רוב בני האדם מהווה התמכרות קשה, שומן, סוכרים ופחמימות הם מרכיבים נכבדים בהתמכרות לאכילה. לכן כאשר ממננים נכון את המזונות, ונמנעים מאכילה מיותרת של מזונות עתירי שומן לסוכר וכל השאר.. הסיכוי להתמכרות הולך וקטן. איך בכל זאת נמנעים? פשוט מאד מקפידים על כמויות קטנות ומנסים למזער את רמת השומן והסוכרים אשר הם מהווים גורם מרכזי להתמכרות.
]]>