הנה 5 טעויות מנטרלות ריח שאת עלולה לעשות בשוגג.
1. ריסוס על פרקי הידיים בלבד
מומלץ להתיז בושם על נקודות דופק שונות בגוף, כך מופץ הריח במקצבים קבועים ולאורך זמן. פרקי הידיים הם מקום טוב להתחיל בו אך אם תתמקדי רק שם - תגרמי לעצמך עוול. אז כדי למקסם את אפקט הריח התיזי בכל מקומות הדופק: שורש כף היד כמובן, בעורף, מתחת לתנוכי האוזניים ואפילו מאחורי הברכיים.
2. שפשוף פרקי הידיים זה בזה
תשכחי ממה שראית בסרטים. התנועה הנשית המיתולגית של חיכוך פרקי הידיים זה בזה לאחר התזת הבושם הינה חסרת בסיס לחלוטין ולמעשה אף מונעת מהבושם לפעול את פעולתו. החיכוך שנוצר מכלה את חלקיקי הבושם ואף עלול לשנות את הריח ע"י שינוי המבנה הכימי של המולקולות.
3. אחסון בחדר הרחצה
ההגיון שעומד מאחורי שמירת הבושם על אדן הכיור או על מדף קבוע בחדר האמבטיה - נובע מטעמי נוחות שיאפשרו לך גישה אל הבקבוק מיד בסיומה של מקלחת מרעננת. מתקבל בהחלט על הדעת. אך מה שלא ידעת הוא שהאחסון שם עלול להזיק לבושם היקר. החום, האדים והלחות השוררים בחדר האמבטיה בעת הרחצה עלולים להרוס את הכימיה שבתוך המיכל יקר הערך שלך ולעשות בו שמות. כל חדר בעל טמפרטורה משתנה אינו מומלץ כמקום אחסון לבושם, שזקוק, בדומה לבקבוק יין טוב - למקום קריר ויבש בעל טמפרטורה אחידה וקבועה.
4. התזת בושם על עור יבש
תוחלת החיים של הבושם תהיה גבוהה יותר אם תתיזי אותו על עור לח. אז אם קמת מאוחר ואת נאלצת לוותר - בשל החשש לפיטורייך - על המקלחת המסורתית של הבוקר, מומלץ שתמרחי על נקודות ההתזה לפני הריסוס - קרם לחות או ווזאלין שישמרו את הריח וימקסמו אותו עד סוף היום.
5. ערבוב ריחות מבלי משים
אם את מאותם שוחרות ריח מושבעות, את בוודאי נוטה להשתמש בתכשירי רחצה ריחניים במיוחד. במקרה כזה יתכן ואת מכינה לעצמך כל בוקר 'שיק ריחני' במיוחד כאשר הבושם מתערבב עם ריחות השמפו, הקונדישינר וסבון הגוף ויוצר תערובת חדשה. בדקי את עצמך, יתכן והריח החדש שנוצר הוא נעים בעינייך(או באפך), אך במידה ולא, מומלץ שתתחילי להשתמש בתכשירי רחצה ניטרליים יותר.
]]>