כיכר השבת
מדריך להורים עייפים

"תינוקות ישנים רוב הזמן, רק תנוחי"- מיתוס או מציאות?

השבועות הראשונים עם תינוק חדש הם מתישים! את מרגישה כמו שחקנית במשחק מותח, תינוקך הקטן עסוק בעיקר ב... שינה. או כך לפחות נדמה לך. אבל האם באמת כל מה שהתינוק שלך עושה הוא לישון? לא בדיוק. לפני שתתחילי לחשוב שתינוקך הוא ייצור עם כוחות על-אנושיים, המצליח להימלט משינה בדיוק כשאת משוועת לכך, בואי נדבר על כמה מיתוסים שכיחים לגבי שינה של יילודים, וננפץ אותם אחד-לאחד (מאמע, נשים, תינוקות)

|
1
| כיכר השבת |
בשתיים בלילה, כשאת משוועת לשינה טובה, הוא פוקח ת העיניים ומתחיל לצייץ (באדיבות המצלם)

מיתוס 1: "תינוקות ישנים רוב הזמן, את רק צריכה לנוח"

המציאות: נכון, תינוקות ישנים הרבה, אבל גם מתעוררים הרבה. הרבה מאוד.

הבעיה? בדרך כלל, השעות שבהן הם מתעוררים כלל לא מתואמות עם השעון הביולוגי שלך. תינוקך יכול לישון שלוש שעות ואז להיות עירני לגמרי בשתיים בלילה. זה יכול להישמע נפלא אם ​​את רווקה עם לוח זמנים גמיש, אבל את אמא ​​שזקוקה לשבע שעות רצופות (או לפחות שעה אחת!), והשעון הביולוגי של תינוקך נראה כמו סיוט מתמשך.

טיפ: מחזור השינה של יילודים בנוי משינה קלה מאוד ושינה עמוקה, מה שאומר שהם מתעוררים בתדירות גבוהה, כדי לאכול או פשוט לבחון את העולם. מומחים ממליצים לנצל כל ההזדמנות שנקרית לך לנוח. כן, גם אם זה אומר לתפוס תנומות קצרות עם התינוק במקום לנסות להשלים את כל מה שנשאר לעשות בבית.

מיתוס 2: "תינוקות מתעוררים רק כשהם רעבים"

המציאות: הלוואי שזה היה נכון. במציאות, תינוקות מתעוררים מסיבות שהן הרבה מעבר לרעב. לפעמים זה קול פתאומי (שיעול, דפיקה בדלת), טיטול לא נוח, או אפילו רצון במגע קרוב עם אמא.

טיפ: תינוקות רבים מחפשים נחמה. מחקרים מראים שהם נמשכים לקול שלך, לחום הגוף וללב הפועם שלך. במקום לנסות להבין "מה הם רוצים עכשיו?!", פשוט חבקי אותם קרוב ותני להם את המגע שהם צריכים. הרבה פעמים, זה כל מה שדרוש כדי להרגיע אותם ולהכניס אותם בחזרה לשינה.

מיתוס 3: "ברגע שהתינוק שלך נרדם, את חופשייה לזמן איכות"

המציאות: טוב, אולי את חופשייה למשך 20 דקות גג, במקרה הטוב. ואז מגיע הרגע שבו את יושבת עם הקפה הראשון שלך להיום, ופתאום - אוי, מזה הציוץ הזה? מישהו בוכה?

טיפ: מחזור השינה של תינוקות מורכב בעיקר משינה קלה, כך שכל רעש קטן מעורר אותם. נסי ליצור סביבת שינה שלווה בסביבה שקטה וחשוכה שתאפשר לתינוק שלך (ואולי גם לך) לישון מעט יותר זמן ברצף.

מיתוס 4: "תינוקות יודעים להבדיל בין יום ללילה"

המציאות: תינוקך בהחלט מתבלבל לחלוטין בין יום ולילה. מחזורי השינה אינם מותאמים ליממה וזה נורמלי לגמרי שהתינוק יישן יותר ביום מאשר בלילה, לפחות בחודשים הראשונים.

טיפ: אחד הדברים הטובים שתעשי הוא להקפיד על חשיפה לאור יום בזמן הערות של התינוק, ולדאוג לאווירה חשוכה ושקטה בלילה. כך תתחילי ללמד אותו את ההבדל בין יום ללילה. רק זכרי, זה תהליך, ולא יקרה בין לילה.

מיתוס 5: "אם תניחי את התינוק במיטה כשהוא מנומנם, הוא ילמד להירדם בעצמו"

המציאות: בחלומות אולי. תינוקות יונקים אוהבים להירדם על הידיים של אמא, אבל, יש להם חיישנים מיוחדים שמעירים אותם כשאת מניחה אותם בעדינות בעריסה ולא משנה כמה זהירות ואיטיות השתלבו בפעולה הפשוטה הזו.

טיפ: במקום לנסות לאלץ את התינוק להירדם בכוחות עצמו, אפשר לעזור לו לפתח הרגלי שינה טובים בהדרגה. החל מהקפדה על רוטינה מרגיעה לשינה ועד תרגול של הנחתו במיטה כשעודו מנומנם, אבל לא לגמרי ישן.

מיתוס או מציאות?! את לא לבד בסיפור!

תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
היי,זה לא מדוייק. תינוקות רגילים לרעש,מכשהיו ברחם, לכן עדיף להמשיך את ההרגל באמצעות מוזיקה,במיוחד לקראת השינה כך הם פחות יתעוררו מרעישים. דבר נוסף יש תינוקות שכן יכולים להרדם לבד ב"ה,כמו התינוקת שלי ,בהצלחה לכולם :)
הודיה
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית